06:17 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (442)
  37170

  Serghei Lavrov a condamnat tentativele SUA de jefuire a Siriei și de preluare a controlul asupra resurselor de petrol din această țară.

  BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik. Tentativele SUA de a jefui Siria și de a prelua controlul asupra zăcămintelor de petrol afectează procesul de reglementare a crizei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “În ceea ce privește acțiunile SUA în nordul Siriei..., desigur, tentativa lor de a jefui Siria și de a prelua controlul asupra resurselor de petrol este una ilegală și va afecta procesul de reglementare, menține o sursă de iritare în plus, o amenințare pentru această parte a Siriei”, a spus Lavrov în cadrul conferinței de presă după întrevederea cu omologul său armean, Zograb Mnațakayan.

  În octombrie, președintele SUA, Donald Trump, care anunțase mai devreme intenția de a retrage trupele americane din Estul Siriei, a spus că o parte a militarilor vor rămâne pentru a “proteja petrolul” de luptătorii ISIS. El a menționată că „posibil, a venit timpul ca și kurzii să se mute în această regiune petrolieră”, explicând că aceștia „au nevoie de bani”. În același timp, președintele a adăugat că „noi putem face așa ca o compania gigantică petrolieră să vină acolo și să facă totul corect”.

  Тема:
  Războiul din Siria (442)

  Tematic

  Putin și Merkel consideră că înțelegerea ruso-turcă va stabiliza situația din Siria
  Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
  Șoigu a dat aprecieri mersului realizării memorandumului ruso-turc cu privire la Siria
  Kurzii sirieni au cerut Pentagonului să închidă spațiul aerian din Siria
  Moscova: Căștile Albe pregătesc provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria
  Militarii ruși au relatat despre prima zi de patrulare cu turcii în Siria
  Tagurile:
  SUA, Siria, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei