01:30 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Laborator

  Rusia va obține acces la laboratoarele biologice din Armenia

  © Sputnik / Andrey Starostin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15030

  Lavrov a convenit cu autoritățile armene asupra unui memorandum care va permite accesul specialiștilor ruși la laboratoarele biologice din Armenia.

  BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik. Rusia și Armenia a finalizat negocierile cu privire la accesul specialiștilor ruși la laboratoarele biologice armene, urmând să fie semnat un memorandum în acest sens, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  “S-a discutat despre aceste probleme, acestea vor fi abordate și la nivel de ministere ale sănătății. Ministrul nostru, Veronica Igorevna Skvorțova, a efectuat o vizită aici, a avut convorbiri cu colegii ei. Astăzi am menționat că negocierile în privința conținutului memorandumului s-au finalizat, acum documentul urmează să fie coordonat între instituțiile de profil al fiecărei părți, urmând să fie semnat în perioada următoare”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Afacerilor Externe al Armeniei, Zograb Mnațakanyan.

  El a mai menționat că “acest lucru va creat oportunități adiționale pentru cooperarea noastră în domeniul securității biologice”. “Considerăm că aceste contacte cu vecinii noștri, cu aliații noștri, parteneri, reprezintă o componentă foarte importantă a agendei în problemele de securitate în cel mai sens larg al cuvântului”, a subliniat ministrul.

  Lavrov a adăugat că există o convenție privind armele biologice toxice, care interzice dezvoltarea unui astfel de armament. “Din păcate, această convenție, din cauza obiecțiilor categorie ale Statelor Unite, nu dispune de un mecanism de verificare, așa cum e în cazul majorității documentelor multilaterale”, a menționat el.

  „Încercăm de mai mulți ani să creăm un astfel de mecanism, însă colegii americani preferă să evite o astfel de înțelegere și favorizează crearea unor astfel de labotatoare în toată lumea în baza unor înțelegeri bilaterale. Desigur, suntem interesați să avem o transparență deplină și reciprocă în acest domeniu cu aliații noștri – Armenia și alți parteneri”, a conchis oficialul rus.

  Tematic

  “Carnea de laborator” ar putea ajunge în vânzare până la sfârșitul anului 2018
  Echipamentul laboratorului chimic din Duma - produs în Occident
  Rusia: SUA creează laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor noastre
  Tagurile:
  laboratoare microbiologice, Serghei Lavrov, Rusia


  Știrile Zilei