17:07 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  234621

  În Marea Britanie se aşteaptă ca temperaturile de îngheț să persiste, iar în unele zone ale Regatului Unit vor cădea ninsori. Ce se va întâmpla săptămâna aceasta.

  BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik, Doina Crainic. În Marea Britanie se vor menţine temperaturile scăzute în această săptămână, iar în unele zone ale țării se aşteaptă să cadă mai multe ninsori. Potrivit ultimei diagrame meteo, temperaturile reci se menţin pe măsură ce o masă de aer din nord „pune stăpânire” peste ţară, scrie Express.

  Pe măsură ce ploile abundente se deplasează dinspre vest, se aşteaptă ca zăpada să cadă în zone din nordul Angliei, în timp ce în unele regiuni din Scoția ar putea să se depună până la 10 cm de zăpadă, în special în zonele mai înalte.

  De asemenea, potrivit meteorologului Simon Partridge de la Met Office, vor fi perioade de soare și averse în toată Marea Britanie. Ploile vor fi însoţite de vânt puternic, iar uneori de grindină și tunete, în special spre nord și vest. Spre sud-est, vremea va fi mai uscată şi mai însorită.

  În privinţa temperaturilor, deşi pe diagramă apar 9 până la 10 grade C, vremea se va simţi rece din cauza vântului din nord-vest.

  Potrivit meteorologului Met Office, marți sunt în vigoare avertismente meteorologice de ploaie în unele zone ale țării. Un cod galben este în vigoare marți între orele 00.00 și amiază și ar putea provoca inundații și perturbări ale transportului. Avertismentele sunt valabile pentru Nottingham, Stoke-on-Trent, Sheffield și Manchester.

  De asemenea, o altă avertizare meteo de cod galben de ploi este valabilă miercuri pentru Sheffield, Nottingham și Lincoln și coasta de est a Regatului Unit.

  Potrivit unei hărţi postate de Met Office pe Twitter, o masă de aer din Atlantic va influența vremea din Marea Britanie săptămâna aceasta, menţinând condiții meteo reci şi instabile.

  Tematic

  Vremea în UK: luna în care va cădea cea mai multă zăpadă în această iarnă
  Românii din Marea Britanie: Harta interactivă a tuturor secțiilor de votare din UK
  Românii în UK, avertizare: Metroul din Londra, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi
  Tagurile:
  îngheț, Vânt, zăpadă, UK


  Știrile Zilei