10:01 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Inundații în Italia

  Inundații în Italia: autoritățile au închis mai multe școli

  © AP Photo / Vigili del Fuoco / Italian Firefighters
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (272)
  29210

  Vremea proastă din Italia a provocat inundații, iar autoritățile din câteva regiuni au fost nevoite să închidă școlile.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Intemperiile care au afectat regiunile de Sud și Centrale ale Italiei au provocat inundații, prăbușirea arborilor și blocarea drumurilor, ceea ce a condus la închiderea școlilor.

  ​Marți, serviciul de protecție civilă a anunțat cod roșu al pericolului meteorologic în regiunile sudice ale Calabria, Basilicata și pe insula Sicilia. Codul Portocaliu a fost anunțat în regiunea Apulia, cod galben în alte 10 regiuni italiene.

  Serviciile de Salvare i-au îndemnat pe cetățeni să evite drumurile din apropierea râurilor și țărmului mării și să fie atenți la căderea copacilor.

  ​În pofida mai multor alertări ale pompierilor, nu au fost înregistrate situații critice. De asemenea, nu există informații cu privire la eventuale victime.

  Printre cele mai afectate localități au fost vechiul oraș Matera, care a fost declarat capitala culturală a Europei în anul 2019. Unul din orașele vecine a fost lovit de o tornadă, fiind înregistrate 50 de intervenții ale pompierilor din cauza căderii arborilor și stâlpilor.

  ​Autoritățile din câteva provincii și orașe din regiunile afectate de intemperii au dispus închiderea școlilor: marți la ore nu au venit elevii din Catania, Raggio Calabria, Brindisi, Lecce și Napoli.

  Veneția, care de obicei este cea mai afectată de intemperii, trece prin perioada “apelor înalte”. În dimineața de marți, nivelul maxim al apei a ajuns la 127 centimetri, ceea ce corespunde cu nivelul critic de amenințare. În imaginile foto și video din Veneția se observă piața San Marco inundată, unde turiștii se deplasează în bocanci de cauciuc. În urma ploilor și fluxului apei a fost inundată 45 la sută din suprafața orașului.

  Тема:
  Prognoza meteo (272)

  Tematic

  Fulgere, tunete și inundații: Consecințele ploii torențiale din Chișinău - Video
  Inundațiile aduc boli – Ministerul Sănătății, în alertă
  Pericol de inundații în nordul țării – hidrologii, avertizare de ultim moment
  Avertizări meteo pentru Marea Britanie: vreme severă, urmează inundaţii – Cod galben
  Vremea UK, avertisment: furtunile inundă ţara - Cum va fi până la sfârşitul săptămânii
  5 etaje ale unui bloc din Chișinău - inundate: O jurnalistă printre cei afectați - Video
  Tagurile:
  Vreme, Meteo, Italia, Inundații


  Știrile Zilei