01:11 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Lapte

  Alertă alimentară: bacterii periculoase, în lapte produs în Germania

  © Sputnik / Александр Кряжев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24710

  Consorțiul producătorilor de lapte germani a lansat o alertă alimentară vizând un lot de sute de mii de cutii de lapte produs în Germania, în care a fost detectată bacteria periculoasă Bacillus Cereus.

  BUCUREŞTI, 13 nov – Sputnik, Doina Crainic. Bacteria Bacillus Cereus poate provoca gastroenterită și alte infecții grave şi este deosebit de rezistentă și capabil să supraviețuiască la temperaturi scăzute.

  Această bacterie a fost detectată în laptele proaspăt și în cel cu valabilitate îndelungată produs în Germania, fiind vizate Hochwald Foods și Weihenstephan, două dintre cele mai mari fabrici de lactate din țară ale căror produse sunt exportate în toată Europa, potrivit ziarulromanesc.de.

  Alerta, lansată de Consorțiul producătorilor de lapte germani și apoi preluată de European Food Rapid Alert System (RASFF), vizează un lot de sute de mii de cutii vândute în toată țara.

  Produsul potențial periculos este vândut în cutii de un litru (3,8% grăsime) cu data de expirare 30 noiembrie 2019.

  De asemenea, Weihenstephan Dairy, una dintre cele mai vechi mărci de produse lactate din Germania, retrage amestecul de lapte și cacao „Weihenstephan H-Milch 3,5%”, cu data de expirare din 8 ianuarie 2020 și „Weihenstephan H-Cocoa”, cu data de valabilitate până pe 19 februarie 2020.

  La nivel mondial, în jur de 420.000 de oameni mor anual din cauza alimentelor contaminate, dintre care 125.000 sunt copii.

  Tematic

  Lapte fără lapte? Ce produse lactate consumăm în Moldova: expertiză licențiată
  Consumul de lapte în timp ce aveţi gripă agravează simptomele, potrivit unui studiu
  Avertisment: doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc – studiu
  Tagurile:
  Alertă, Germania, Bacterii, Lapte


  Știrile Zilei