23:31 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul BRICS din Brazilia (13)
  12840

  Rusia va promova o coordonare a politicii externe în cadrul principalelor foruri internaționale între statele membre ale BRICS.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. În cadrul președinției în BRICS în perioada 2020-2021, Rusia va extinde coordonarea în forurile internaționale a politicii externe, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  "Desigur, în cadrul președinției Rusiei va fi acordată o atenție deosebită extinderii coordonării a politicii externe între statele noastre la principalele foruri internaționale. Înainte de toate, la ONU, unde statele BRICS au acumulat o bogată experțiență de cooperare", a spus Putin la ședința plenară a summitului BRICS din Brazilia.

  Liderul rus a menționat că statele BRICS au poziții comune “într-un șir de probleme de pe agenda ONU: misiunile de pace, combaterea terorismului, criminalitatea transnațională”.

  “Susținem consecvent inițiativele reciproce, încercăm să votăm solidar cele mai importante rezoluții. Totuși statele BRICS trebuie să-și asume cu mai multă inițiativă rolurile de frunte. Trebuie să promovăm mult mai activ și în regim continuu agenda internațională pozitivă, care unește în jurul ei cei cu viziuni similare pentru rezolvarea comună a unor probleme cheie globale și regionale”, a adăugat Putin.
  Тема:
  Summitul BRICS din Brazilia (13)

  Tematic

  Ambasadorii statelor BRICS, la Moscova, la un briefing legat de INF
  Lavrov: BRICS are un rol stabilizator pe arena internațională
  Rusia va promova dedolarizarea comerțului în cadrul BRICS
  Putin: Legăturile comerciale ale Rusiei cu țările BRICS depășesc 125 miliarde de dolari
  Putin a ajuns la summitul BRICS. A fost întâmpinat de Bolsonaro
  Tagurile:
  Rusia, BRICS, Vladimir Putin


  Știrile Zilei