13:12 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Parada de pe Piața Roșie, de 9 mai

  Trump, invitat la Ziua Victoriei la Moscova? Putin: ar fi „o decizie corectă”

  © Sputnik / Evgeny Biyatov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  219120

  Vizita lui Donald Trump la Moscova cu ocazia aniversării Zilei Victoriei asupra Germaniei naziste ar fi o decizie bună, chiar și în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, a spus președintele Putin.

  BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik, Doina Crainic. Dacă președintele Statelor Unite, o țară care a avut un rol important în obţinerea victoriei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, ar veni la Moscova pe 9 mai 2020, aceasta ar fi o decizie corectă, a spus președintele Putin într-o conferință de presă joi, 14 noiembrie, după summit-ul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), care a avut loc în Brasilia.

  „În ceea ce privește aniversarea zilei de 9 mai la Moscova, cred că o vizită a preşedintelui unei țări care a avut o contribuţie substanţială în lupta împotriva nazismului ar fi un gest adecvat cu ocazia aniversării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Ar fi corect chiar și în contextul campaniei prezidențiale. Dar decizia nu stă în puterea noastră”, a spus Putin, citat de Sputnik France

  Campania electorală pentru următoarele alegeri prezidențiale din SUA, programate pentru 3 noiembrie 2020, urmează să aibă loc în Statele Unite. Actualul președinte, Donald Trump, candidează pentru un al doilea mandat.

  Vladimir Putin l-a invitat pe acesta să participe la parada Victoriei, pe 9 mai 2020, în capitala Rusiei, invitaţie care a fost făcută atunci când cei doi preşedinţi se aflau la Osaka, la summitul G20 din iunie. Trump a spus că va călători la Moscova dacă va putea face acest lucru.

  De asemenea, Emmanuel Macron a primit invitația lui Putin de a participa la parada Victoriei în 2020, invitaţie care a fost „acceptată cu recunoștință”, potrivit Kremlinului.  Știrile Zilei