02:57 15 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
    Zahăr

    De ce este periculos zahărul pentru sănătate

    © CC0 / Pixabay / Bru-nO
    Internaţional
    Sa primesc un link scurt
    11110

    Consumul de zahăr crește riscul bolilor inflamatorii intestinale. Această concluzie a fost făcută de oameni de știință canadieni de la Universitatea Alberta.

    BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik. Consumul de zahăr crește riscul bolilor inflamatorii intestinale. Această concluzie a fost făcută de oameni de știință canadieni de la Universitatea Alberta. Rezultatele cercetării lor sunt publicate pe site-ul universității.

    În cursul unui experiment științific, s-a constatat că la șoarecii experimentali, în a căror dietă a fost inclus zahărul, afectarea țesutului intestinal a fost într-o măsură mai mare în cazul colitei cauzate artificial.

    Potrivit cercetătorilor, zahărul a stimulat dezvoltarea bacteriilor patogene. În același timp, produsele lor metabolice se pot deplasa din intestin în alte părți ale corpului.

    Oamenii de știință subliniază că acest lucru crește probabilitatea de a dezvolta boli precum Alzheimer și Parkinson.

    Tematic

    Rio de Janeiro, de la înălțimea "Căpățânii de Zahăr"
    Al doilea "Avertisment pentru omenire", dat deja de 15 mii de savanți
    Tragic: se închide ultima fabrică românească de zahăr (VIDEO)
    Tagurile:
    Sănătate, Zahăr


    Știrile Zilei