09:59 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Imagine simbol

  Oamenii de știință au găsit o modalitate eficientă de îmbunătățire a medicamentelor

  © Sputnik / Денис Абрамов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7910

  O echipă de cercetători ai Universității de Stat din Tyumen au dezvoltat o metodă eficientă de îmbunătățire a produselor medicamentoase.

  BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik. Un grup de cercetători ai Universității de Stat Tyumen (Universitatea de Stat din Tyumen), împreună cu colegii de la Omsk și Kokshetau (Kazahstan) au dezvoltat o metodă eficientă pentru sinteza compușilor antiinflamatori, care în viitor pot fi folosiți în medicamente. Lucrarea a fost publicată în revista „Chimia compușilor heterociclici” .

  Astăzi, medicina modernă se află într-o continuă căutare a medicamentelor noi, cu activitate farmacologică mai mare, cu o toxicitate mai mică și cu absența efectelor secundare negative. Sinteza și studiile activității biologice a noilor molecule organice sunt, de asemenea, necesare în legătură cu fenomenul dependenței și rezistența la multe medicamente utilizate astăzi.

  Compușii nesteroizi cu activitate antiinflamatoare bazată pe derivați de oxazolopiridină ocupă un loc special în medicina modernă. Se știe că posedă nu numai activități antiinflamatoare și analgezice, ci și antibacteriene și antitumorale.

  Cu toate acestea, metodele moderne de sinteză a compușilor organici pe baza de derivați de oxazolopiridine dau un randament redus de reacție. În plus, în timpul reacției se formează subproduse, ceea ce complică procesul de obținere a compusului dorit.

  Autorii studiului au propus o nouă metodă pentru sinteza compusului anti-inflamator 5-metil-7-fenil-2- (clorometil) oxazolo [5,4-b] piridină. Randamentul produsului de reacție conform schemei clasice este de aproximativ 20%. Oamenii de știință au fost capabili să efectueze o reacție de sinteză cu un randament de produse de reacție de 38-51%.

  „Pe baza compușilor organici disponibili în laborator, cu structura de bază a unei molecule piridină (sau piridonă), dorim să efectuăm modificări chimice pentru a obține noi compuși care pot avea și activitate biologică ridicată și să continue să fie folosiți ca medicamente”, a spus inginerul de cercetare al sectorului cromatografie și spectroscopie al Universității de Stat din Tyumen , Irina Palamarchuk.

  Echipa de cercetare din studiu a utilizat metode și tehnici clasice de sinteză organică fină. În viitor, cercetătorii intenționează să continue modificarea țintită cu introducerea grupurilor de farmacofori și să studieze relația „structură - activitate biologică” a noilor derivați piridinici.

  Tematic

  De ieri a apărut pericolul de a rămâne fără medicamente
  Mii de medicamente, scoase de pe piaţa românească – criză nemaiîntâlnită
  Agenţia Medicamentului, lămuriri clare: „Face confuzii grave între medicamente"
  Atenţie! Industria românească producătoare de medicamente încă poate fi salvată!
  Schema prin care medicii ne bagă pe gât medicamente scumpe
  Tagurile:
  oameni de știință, Medicamente


  Știrile Zilei