04:42 15 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.88
 • RUB0.24
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20120

  În timpul ciocnirilor, dintre forțele de ordine și ”vestele galbene” - manifestanții au distrus o stație de autobuz și au dat foc baricadelor.

  BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik.  În timpul ciocnirilor, dintre forțele de ordine și ”vestele galbene” -  protestatarii au distrus o stație de autobuz și au dat foc baricadelor, ca răspuns la acțiunile poliției franceze, care a aruncat cu gaze lacrimogene în mulțimea adunată pe Piața Italiei, transmite RIA Novosti.

  Se semnalase anterior că sâmbătă și duminică, la prima aniversare a protestelor, vor fi organizate manifestații la scară largă, la Paris și în regiuni, însă nu toate au fost autorizate.

  Întreaga piață, unde acum ceva timp grupurile de protestatari stăteau în liniște, era acoperită cu nori de gaze lacrimogene. 

  În timp ce protestatarii încercau să înlăture dantelele cu gaz, imediat în locul lor cădeau altele. În fumul caustic, trăgând din când în când în piață și pe străzile de ieșire, nimic nu este vizibil. 

  Pe piața propriu-zisă a fost distrusă  o stație de transport public, semafoarele și baricadele joase au fost incendiate. În fața centrului comercial, din baricada arzătoare se ridică fum negru.

  Protestele la scară largă ale ”vestelor galbene” au început în Franța pe 17 noiembrie 2018 cu cerința de a nu majora impozitul pe carburanți și prețurile la gaz, apoi s-au adăugat o serie de alte cerințe.

  Anterior, postul de radio francez RTL , citând datele guvernamentale, a informat că Franța a pierdut 2,5 miliarde de euro în anul de după începerea protestelor ”vestelor galbene”.

  Tematic

  "Vestele Galbene", noi proteste la Paris, a 8-a săptămână la rând (VIDEO)
  Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”. VIDEO
  Franţa: O maşină a intrat peste protestatarii Vestele Galbene - mai multe victime (VIDEO)
  Paris, Vestele Galbene - forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă
  Vestele galbene vor schimba soarta Europei la următoarele alegeri
  Tagurile:
  Vestele Galbene, Paris

  Știrile Zilei