01:19 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Protests in Paris

  Peste 60 de persoane au fost reținute în urma manifestațiilor la Paris

  © Sputnik / Irina Kalashnikova
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14101

  Numărul de persoane reținute la protestele organizare de „vestele galbene” la Paris a depășit 60 de persoane, a declarat prefectul de poliție Didier Lalman.

  BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik. Numărul de persoane reținute la protestele organizare de „vestele galbene” la Paris a depășit 60 de persoane, a declarat prefectul de poliție Didier Lalman în cadrul unei conferințe de presă difuzate de BFMTV.

  Astăzi, în capitala Franței se desfășoară mai multe acțiuni, cronometrate să coincidă cu prima aniversare a mișcării „vestele galbene”. Participanții lor aranjează baricade, se angajează în confruntări cu poliția,  iar ea a folosit gaz lacrimogen de mai multe ori ca răspuns.

  Astfel, în Piața Italia, poliția a aruncat salbe cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor. 

  Oamenii, dintre care cei mai mulți nu aveau protecție, au încercat să găsească adăpost, să se târască și să scuipe gaz, unii nu au mai putut rezista și cel puțin trei persoane și-au pierdut cunoștința. Voluntarii care au venit în ajutor i-au scos din mulțime. După aceea, protestatarii au atacat poliția.

  Gazele lacrimogene se amestecă cu fumul de la incendii - huliganii au dat foc mai multor cutii de gunoi, panouri electrice, iar pe străzile adiacente se ridică fum de la mai multe mașini arse. Pompierii și un tun de apă al poliției, care trage ocazional câte un flux de apă în grupurile  „vestelor galbene”, sting incendii.

  Proteste la scară largă ale „vestelor galbene” au început în Franța în urmă cu un an cu cerința de a nu majora impozitele pe carburanți și prețurile la gaz. Participanții au îmbrăcat veste reflectorizante galbene, pe care șoferii trebuie să le aibă cu ei și astfel mișcarea a fost numită ”vestele galbene”. Protestele de sâmbătă au devenit rapid tradiționale. Deseori sunt însoțite de revolte și confruntări cu poliția.

  Potrivit guvernului, Franța a pierdut 2,5 miliarde de euro în anul de după începutul protestelor ”vestelor galbene”.

  >

  Tematic

  "Vestele Galbene", noi proteste la Paris, a 8-a săptămână la rând (VIDEO)
  Franţa: O maşină a intrat peste protestatarii Vestele Galbene - mai multe victime (VIDEO)
  Paris, Vestele Galbene - forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă
  Vestele galbene vor schimba soarta Europei la următoarele alegeri
  Tagurile:
  manifestații, Vestele Galbene


  Știrile Zilei