05:29 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  499210

  Marea Britanie va fi lovită de un val de ninsori şi vreme rece, adus de furtunile polare, care vor afecta ţara timp de trei săptămâni. De asemenea, meteorologii prezic ca poate fi zăpadă în UK de Crăciun.

  BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik, Doina Crainic. În Marea Britanie urmează temperaturi de îngheţ şi ninsori, meteorologii avertizând că aceste condiţii meteo vor ţine până în decembrie.

  Vânturile din nord bătând de-a lungul Scoției va face ca temperaturile să se simtă aproape de -10 grade C, aducând un sfârșit de toamnă foarte rece, potrivit Express.

  În zone din Marea Britanie pot să cadă ninsori abundente la începutul iernii, unele previziuni pe termen lung anunţând că ar putea fi zăpadă de sărbători.

  James Madden, meteorologul de la Exacta Weather, a declarat că se așteaptă o vreme mult mai rece în a doua jumătate a lunii noiembrie și începutul lui decembrie.

  „Previziunile actuale sugerează posibilitatea unui Crăciun Alb în unele zone ale țării”, a spus meteorologul.

  Temperaturile vor scădea accentuat, pe măsură ce condiţiile de îngheţ și de ninsori devin tot mai răspândite. Masa de aer polar a început să pătrundă dinspre nord, ceea ce, în acest moment al anului, creează riscul de ninsori abundente.

  Potrivit specialistului, modelele meteo dezvăluie că urmează ninsori şi condiţii de iarnă în următoarele două săptămâni, cele mai abundente ninsori urmând să cadă în zonele înalte din Scoția.

  În nordul Angliei, Țara Galilor, unele zone din centrul Angliei și în vest pot fi rafale de zăpadă în zonele deluroase.

  Temperaturile vor rămâne scăzute sub 10 grade inclusiv săptămâna viitoare, potrivit Met Office, având în vedere că Marea Britanie intră sub influența masei de aer polar din nord-est și nord-vest.

  Tematic

  Noul acord Brexit: mai rău decât cel negociat de May –cum îi face mai săraci pe cei din UK
  Vremea în Marea Britanie, anunţ: iată când vine zăpada mare în UK –15 cm
  Românii din Marea Britanie: Harta interactivă a tuturor secțiilor de votare din UK


  Știrile Zilei