15:16 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Sputnik

  Londra, îngrijorată de popularitatea Sputnik în ajunul referendumului pentru Brexit

  © Sputnik / Alexei Danichev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)
  10510

  Materialele publicate de Sputnik și RT au fost foarte populare în ajunul referendumului pentru Brexit, afirmă comisia pentru informații și securitate a Parlamentului britanic.

  BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Comisia pentru informații și securitate (ISC) a parlamentului Marii Britanii a ajuns la concluzia că RT și Sputnik au avut o influență asupra utilizatorii rețelelor de socializare în ajunul referendumului cu privire la ieșirea țării din Uniunea Europeană, notează The Times, cu referință la o investigație a ISC asupra “activității ilegale rusești în Marea Britanie”.

  “Peste 260 de articole, publicate de RT și Sputnik în decurs de șase luni până la referendum, au fost atât de larg răspândite în Twitter, au acumulat pe 134 milioane de vizualizări”, se spune în articol.

  Totodată, postările în Twitter a celor mai mari grupuri din cadrul campaniei pentru Brexit – Leave și Leave.eu au fost vizualizate de doar 33 și 14 milioane, menționează autorii articolului.

  Totuși, în raportul ISC nu există informații care ar dovedi că “imixtiune rusească” ar fi putut influența rezultatele votului.

  “Dacă serviciile noastre de informații într-adevăr nu au reușit să ajungă la o concluzie cu privire la influența imixtiunii rusești în referendumul din 2016, apar mai multe întrebări serioase care necesită niște răspunsuri serioase”, a explicat ministrul “din umbră” al Afacerilor Interne, deputatul laburist, Emily Thornberry.

  În octombrie ISC a expediat premierului Boris Johnson un raport de 50 de pagini în care se presupune că ar putea fi vorba de implicarea Rusiei în referendumul pentru Brexit din 2016 și alegerile din 2017. Potrivit fostului procuror general, Dominic Grieve, Johnson s-ar fi opus publicării acestuia.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

  Tematic

  The Guardian și-a cerut scuze pentru acuzațiile de fake-news în adresa Sputnik
  Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE – Lavrov
  Sputnik Moldova își păstrează poziția de lider în spațiul media din țară
  Procuratura a comunicat despre percheziția efectuată acasă la conducătorul Sputnik Moldova
  Facebook a blocat conturi rusești pentru că au distribuit articole de pe Sputnik
  Sputnik Moldova, premiat de UNESCO
  Tagurile:
  Rusia, Referendum, Brexit, Propaganda, Sputnik, Marea Britanie


  Știrile Zilei