18:26 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73

  Lavrov: SUA încearcă să împiedice dialogul între kurzi și Damasc

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (440)
  10440

  Statele Unite încearcă să împiedice stabilirea unui dialog între kurzii sirieni și autoritățile de la Damasc, susține ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 20 nov -  Sputnik. SUA încearcă să împiedice dialogul între kurzii sirieni și Damasc, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său din Bahrain, Khalid bin Ahmed Al Khalifa.

  Poliția militară rusă a ocupat fostul aerodrom al americanilor în Siria
  © Ruptly / ТРК "Звезда" / Минобороны России

  “Americanii lucrează în direcția împiedicării unui dialog între kurzi și Damasc, în timp ce noi ocupăm o poziție opusă, fiind convinși că doar dialogul între kurzi și Damasc poate să rezolve nu doar problema asigurării drepturilor kurzilor, dar și problema asigurării securității Republicii Turce, care reprezintă un drept legitim”, a spus Lavrov.

  Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Ankara ar putea relua operațiunea din Siria în cazul în care Rusia și SUA nu își vor îndeplini obligațiile de retragere a formațiunilor paramilitare kurde din zona de securitate.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, s-a reușit înainte de termen realizată retragerea trupelor ale părților în conflict, fiind efectuate patrulările a zonelor de frontieră ale Siriei. În afară de aceasta, pentru normalizarea situației în zonele de frontieră ale Siriei au fost desfășurate forțe suplimentare ale poliției militare rusești, sunt instalate spitale mobile pentru oferirea ajutorului medical civililor.

  Тема:
  Războiul din Siria (440)

  Tematic

  Damascul nu va ajuta Europa în lupta cu teroriștii fugiți din Siria în UE
  Assad: Statul Islamic are doi parteneri în Siria – Turcia și SUA
  Un cvasi-stat pe malul de est al Eufratului: Ce scopuri urmăresc SUA în Siria
  Putin, un bilanț al summitul BRICS: Despre Trump, Siria, Zelenski și Ucraina
  Militarii ruși au ocupat fostul aerodrom american din Siria
  Tagurile:
  Damasc, Kurzi, Siria, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei