17:43 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Scania truck

  Român arestat de poliția olandeză pentru că transporta 25 de migranți

  CC BY 2.0 / Solar Guard Exclusive Truck Parts Follow / Scania Streamline Topline Solar Guard 2a Simon Post 3
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8320

  Poliţia olandeză l-a arestat astăzi pe un şofer român de camion în al cărui container frigorific au fost descoperiţi 25 de migranţi, la bordul unui feribot în Marea Nordului

  BRUXELLES, 20 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Iniţial nu a fost clar dacă şoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoştinţă despre oamenii ascunşi în container.

  Conform poliţiei, migranţii, printre care se află şi şase minori, provin cel mai probabil din Kuweit şi Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.

  Aceştia au fost găsiţi într-un container frigorific la bordul unui cargou danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen şi se îndrepta ieri spre Felixstowe, Marea Britanie.

  După ce migranţii au fost descoperiţi, nava a fost obligată să se întoarcă din drum şi a fost verificată ulterior cu câini poliţişti.

  Containerul frigorific se afla pe platforma camionului şi avea încuietoarea deschisă, a relatat agenţia olandeză ANP.

  Camionul a fost confiscat, iar şoferul reţinut, a menţionat aceeaşi sursă.

  Conform poliţiei, 23 dintre migranţi au fost reţinuţi după ce au fost examinaţi medical, iar ceilalţi doi au fost spitalizaţi pentru tratament, după care au fost externaţi în cursul nopţii.

  Tagurile:
  Migranți, Transport, tir, Român, Șofer


  Știrile Zilei