13:58 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vladimir Putin

  Putin: SUA își vor revizui relațiile cu aliații din NATO

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29190

  Statele Unite vor fi nevoite să-și schimbe relațiile cu aliații săi din NATO, consideră Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. SUA vor trebuie să întreprindă niște pași pentru schimbarea relațiilor cu aliații din Alianța Atlanticului de Nord, nu este suficientă declarația că Washingtonul îi apără, iar aceștia trebuie să plătească, a declarat Vladimir Putin la forumul investițional al VTB Capital, “Rusia cheamă!”.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Владимир Астапкович

  “Până acum Statele Unite ziceau: Noi suntem o umbrelă în fața pericolului sovietic, iar voi trebuie să plătiți. Astăzi (această schemă n.r.) nu mai funcționează”, a spus președintele rus.

  “Iată de ce și Statele Unite vor fi nevoite să întreprindă niște pași pentru schimbarea calității relațiilor lor cu aliații, chiar și în cadrul NATO. Nu va fi suficient: “Noi vă apărăm, voi plătiți”. De ce (europenii n.r.) ar trebui să plătească pentru întreținerea complexului militar și locurile de muncă din SUA? Ei își vor dezvolta cele de acasă. Anume asta ei declară astăzi”, a menționat liderul rus.

  Anterior, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-un interviu oferit revistei The Economist că NATO “a piedut orice capacitate de coordonare, fapt care poate fi descris ca o moarte cerebrală”. Potrivit lui, în alianță nu există o coordonare a deciziilor strategice între SUA și ceilalți parteneri. Cancealul Germaniei, Angela Merkel, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au declarat că nu sunt de acord cu aprecierile liderului francez.

  Tematic

  Trump, invitat la Ziua Victoriei la Moscova? Putin: ar fi „o decizie corectă”
  Putin, un bilanț al summitul BRICS: Despre Trump, Siria, Zelenski și Ucraina
  Putin se va întâlni la Moscova cu președintele Elveției
  Putin: În Rusia se păstrează o dinamică pozitivă a creșterii economice
  Putin: “Pericolul rusesc” este o aberație!
  Tagurile:
  NATO, SUA, Vladimir Putin


  Știrile Zilei