17:41 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Hans Klemm

  Veste gravă pentru Hans Klemm, chiar de la Washington!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  58341

  Cum până la alegerile din SUA, când Trump ar putea să nu mai câștige, nu mai e mult timp – noiembrie 2020 - republicanul Zuckerman ar putea pierde șansa preluării postului, iar Hans Klemm să mai rămână în funcție

  BUCUREȘTI, 21 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. La Washington a avut loc ieri o nouă etapă din tentativa Președintelui Trump și a  Departamentului de Stat de a numi noul ambasador la București.

  Mai exact, ieri seară, Senatul SUA l-a confirmat pe Adrian Zuckerman ambasador extraordinar al SUA la București. Zuckerman a fost votat cu 65 ”Pentru”, numai 30 de congresmeni fiind împotrivă.

  Deci, aparent o veste gravă pentru Hans Klemm, al cărui mandat prelungit s-ar putea termina. Și, totuși…

  Veștile despre sosirea lui Zuckerman la București au fost numeroase, dar deocamdată neconfirmate. Și, cum până la alegerile din SUA, când Trump ar putea să nu mai câștige nu mai e mult – noiembrie 2020 - republicanul Zuckerman ar putea pierde șansa, iar Hans Klemm să mai rămână în funcție.

  Pe de altă parte, marea așteptare s-ar putea să fie dezamăgitoare, pentru că, spre deosebire de Hans Klemm, un diplomat profesionist, cu o carieră plină de misiuni de grad zero, Adrian Zuckerman este un avocat de imobiliare, a cărui misiune ar putea fi formală, iar adjunctul să fie cel care va face jocurile.

  Pe de altă parte și Adrian Zuckerman a avut, la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, un discurs ”standard”, despre cum România ”trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung”.

  ”Dacă voi fi confirmat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România”, a spus Zuckerman, ”Lupta anticorupție şi independenţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”.

  Avantajul este că Zuckerman s-a născut în România, scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar românii de origine evreiască plecați peste hotare s-au dovedit patrioți adevărați, ajutând țara noastră mult. 

  Tagurile:
  Washington, Adrian Zuckerman, Hans Klemm


  Știrile Zilei