05:31 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  379110

  MAE de la Moscova se arată nedumerit de “susținerea față de poporul iranina”, exprimată de Mike Pompeo, în timp ce cauza protestelor sunt tocmai acțiunile SUA în raport cu Iranul, susține Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 21 nov – Sputnik. Moscova urmărește situația din Iran, declarațiile secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, de susținere a poporului iranian provoacă nedumeriri, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Urmărim evoluția situației, înțelegem că situația este un complicată, luând în considerare și situația internațională. Observăm numărul jucătorilor externi care încearcă să influențeze situația internă din Iran. De asemenea, am atras atenția la declarația făcută de domnul Pompeo de susținere a poporului iranian. Aceasta ne-a provocat o nedumerire, luând în considerație cea mai mare parte a factorilor care provoacă nemulțumirea, reprezentând cauzele acestor procese din interiorul Iranului, sunt provocate anume de acțiunile SUA”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing susținut astăzi.

  Ea a mai subliniat că anume din cauza acțiunilor Washingtonului sunt încălcate și drepturile fundamentale ale omului, interesele legitime ale Iranului de aprovizionare fără restricții cu produse alimentare, medicamente și alte tipuri de mărfuri necesare.

  “Însă, din câte înțelegem, anume acest lucru și-au propus SUA, atunci când și-au demarat politica de presiuni dure asupra Iranului prin sancțiuni. Reiese, pe de o parte americanii susțin durerile poporului iranian, cel puțin în vorbe, iar pe de altă parte – fac totul pentru ca anume această populație să sufere și să ajungă într-o stare de disconfort maxim. Disconfort – e puțin spus. E o poziție, pe de o parte, cu totul ipocrită, iar pe de altă parte, o schemă utilizată pe larg de americani pe toate continentele”, a constatat reprezentantul MAE al Rusiei.

  Reamintim că secretarul de stat SUA, Mike Pompeo, a scris în Twitter: “Așa cum am declarat poporului Iranului aproximativ un an și jumătate în urmă: Statele Unite vă susțin”. De asemenea, el și-a exprimat sprijinul pentru acțiunile de protest care au loc în republica islamică.

  Tematic

  Iran: americanii au transformat Golful Persic ”într-un butoi cu pulbere”
  Ultimul cel mai mare conflict al războiului rece: războiul Iran - Irak
  Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
  Pericol imens de război! SUA și Arabia Saudită acuză Iran, ”Armata americană e pregătită”
  SUA toarnă gaz pe foc în protestele din Iran
  Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
  Tagurile:
  Proteste, Mike Pompeo, SUA, Iran, Maria Zaharova


  Știrile Zilei