15:43 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Angela Merkel

  Merkel: Relațiile bune cu Rusia răspund intereselor Germaniei

  © AP Photo / Stefan Sauer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19850

  Menținerea unor relații bune cu Rusia răspunde intereselor Germaniei, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

  BUCUREȘTI, 22 nov – Sputnik. Relațiile bune cu Rusia răspund intereselor Germaniei, în ciuda unor divergențe politice, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Într-un discurs rostit la congresul Uniunii Creștin-Democrate, Merkel a amintit că Germania va prelua anul viitor președinția în Consiliul UE.

  “În aceste vremuri este vorba de Europa, despre o Germanie puternică și o Europă puternică. Europa trebuie să acționeze unit. Spre exemplu, atunci când vorbim de standarde de securitate pentru 5G, i-am spus lui Ursula von der Leyen că trebuie să avem o reglementare unificată în Europa, e lipsit de sens s-o facem pe piața internă”, a declarat Merkel.

  Ea a menționat că în fața Germaniei “se află mai multe provocări și întrebări pentru că lumea stă în fața unor probleme, iar chestiunea locului pe care trebuie să-l ocupe Europa nu este rezolvată”.

  “Cine s-ar fi gândit acum 10-20 de ani, eu, cel puțin – nu, că abordarea multilaterală în afacerile internaționale va fi amenințată, că vom fi nevoiți să luptăm pentru un comerț deschis și echitabil. Cine s-ar fi gândit că vom avea dispute cu Rusia în privința încălcării integrității teritoriale. Cine s-ar fi gândit că vom avea negocieri atât de complicate cu SUA?”, a continuat cancelarul.

  Ea subliniat că în legătură cu acest fapt CDU trebuie „să lucreze pentru ca noi, ca Germania, să ne aducem aportul la Uniunea Europeană, care se pronunță pentru o abordare multilaterală în lume”.

  “Desigur, este vorba de o luptă a valorilor și intereselor. Valorile noastre sunt incompatibile atunci când ne gândim să apărăm drepturile omului în lume și, spre exemplu, în China, în Hong Kong, în aceste zile. Însă interesele noastre, de asemenea, constau și în faptul că pentru noi China este unul din cei mai importanți parteneri comerciali. Atunci când ne pronunțăm pentru relații de bună vecinătate cu Rusia, acest lucru corespunde cu interesele noastre, în pofida tuturor problemelor”, a declarat Merkel.

  Tematic

  Merkel: Rusia și Iranului și-au consolidat pozițiile în Siria după retragerea SUA
  Avertizarea lui Merkel pe Brexit: Acord improbabil din cauza Irlandei de Nord
  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
  Discuție dură Erdogan – Merkel: Ați acceptat în NATO teroriști?
  Propunerea surpriză lansată de Merkel pentru relația UE-Marea Britanie după Brexit
  Macron, Merkel și Johnson îl cheamă pe Erdogan la discuții la Londra
  Alternativa pentru Germania a depășit partidul lui Merkel în alegeri
  Putin și Merkel consideră că înțelegerea ruso-turcă va stabiliza situația din Siria
  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
  Putin și Merkel au discutat despre Ucraina și Orientul Apropiat
  Tagurile:
  CDU, Germania, Rusia, Angela Merkel


  Știrile Zilei