17:14 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Parlamentul European

  Parlamentul European se pregătește să voteze noua Comisie Europeană

  © Sputnik / Ирина Калашникова
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  40 0 0

  Parlamentul European se reunește în această seară în sesiune plenară la Strasbourg, pregătindu-se pentru supunerea la vot a componenței şi a programului viitoarei Comisii Europene, condusă de Ursula von der Leyen.

  BRUXELLES, 25 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. După ce au evaluat comisarii desemnaţi, deputaţii europeni vor decide miercuri dacă vor alege Comisia în integralitatea sa, ceea ce va permite noului executiv comunitar să îşi preia mandatul. Votul în plenul PE din 27 noiembrie va încheia procedura de examinare de către Parlamentul European a echipei de comisari propuse.

  Ursula von der Leyen, aleasă în iulie preşedinte al viitoarei Comisii Europene, va prezenta echipa şi programul noii Comisii. În urma unei dezbateri, europarlamentarii vor decide cu majoritate simplă dacă vor alege sau nu Comisia Europeană. Dacă va fi aprobată, noua Comisie Europeană îşi va începe activitatea la 1 decembrie, deja cu întârziere din cauza a trei comisari care au fost respinși și înlocuiți de-a lungul procesului, țările cu probleme fiind România, Ungaria și Franța.

  Acum însă, cu echipa completă de comisari, Ursula von der Leyen trebuie să se bazeze pe puterea popularilor europeni de a negocia astfel încât Executivul european să treacă de votul Parlamentului European și să ia sfârșit un proces laborios, complicat și de multe ori obscur, început imediat după alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.

  Tematic

  Carmen Avram, atac devastator împotriva grupului lui Cioloș din Parlamentul European
  Parlamentul European își alege astăzi președintele
  Parlamentul European nu a reușit să aleagă un președinte din primul tur
  Parlamentul European cere companiilor IT să combată “propaganda rusească”
  Cioloș s-a făcut din nou de râs în Parlamentul European
  Vot pentru Kovesi în Parlamentul European
  Parlamentul European a decis când vor fi audiați ultimii comisari restanți
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Parlamentul European


  Știrile Zilei