10:28 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26440

  Nu toate țările din UE stau la dispoziția SUA: Franţa nu va exclude grupul chinez Huawei Tehnologies din viitoarea sa reţea 5G, în ciuda încercărilor Washingtonului de a bloca accesul companiei din China la piața europeană.

  BRUXELLES, 26 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Autoritatea franceză de reglementare a sectorului telecomunicațiilor a lansat licitaţia pentru vânzarea spectrului 5G, punând capăt discuțiilor intense din ultimele luni dintre operatorii de telecomunicații din țară şi autorități, legate de modalitatea cea mai bună pentru a instala tehnologia de internet mobil ultra-rapid.

  ”Nu avem ca ţintă un producător de echipamente. Nu există o excludere”, a spus viceministrul Economiei, Agnes Pannier-Runacher, la televiziunea BFM Business, arătând că Huawei nu este nici exclusă, nici interzistă în Franța.

  Pannier-Runacher a arătat că în Franţa există trei producători de echipamente activi. Huawei are o cotă de piaţă de 25%, mai sunt prezenţi Nokia şi Ericsson. Samsung nu desfăşoară încă activităţi în Franţa, dar este interesat de 5G.

  Aceasta a subliniat că guvernul nu va exclude pe nimeni şi că Franţa nu va urma exemplul Statelor Unite, ci va proceda de la caz la caz.

  Operatorii de telecomunicaţii vor solicita permisiunea premierului pentru proiectele de reţele 5G şi vor primi aprobare în funcţie de considerentele de securitate naţională.

  Atitudinea Franței este foarte diferită de cea a României, SUA determinând România printr-un memorandum să blocheze accesul Huawei la rețeaua 5G..

  Tematic

  Huawei dă în judecată Statele Unite. Avertizare de la Microsoft
  PNL susține corporațiile americane în defavoarea Huawei: alături de partenerii strategici
  Juncker refuză să respingă Huawei "doar pentru că este chineză", în ciuda presiunii SUA
  Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
  Lupta SUA-Huawei se mută la București
  Se supără americanii? Servere Huawei cumpărate de Autoritatea Electorală Permanentă
  Tagurile:
  Huawei, SUA, Franța

  Știrile Zilei