01:59 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Comisia Europeană

  Noua Comisie Europeană urmează să primească votul Parlamentului

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5210

  Noul Executiv european va fi votat de plenul Parlamentului European de la Strasbourg la ora 13, ora României. În pregătirea votului, Ursula von der Leyen și-a prezentat echipa și prioritățile în fața eurodeputaților .

  BRUXELLES, 27 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Pentru Ursula von der Leyen, în Uniunea Europeană ”nu este vorba despre partide şi interese, este vorba despre oameni şi aspiraţiile lor, oameni care iau atitudine împreună pentru un viitor mai bun”.

  Președintele ales al Comisiei a amintit de predecesorul Jean-Claude Juncker, căruia i-a mulţumit, şi a precizat că s-a întâlnit cu toate grupurile politice pentru ca împreună să pună pregătească o echipă excepţională.

  Despre echipa sa de comisari, von der Leyen a arătat că „este vorba despre oameni care vin din culturi şi ţari diferite. Avem profesori şi fermieri, diplomaţi şi antreprenori, născuţi înainte de cădarea Zidului şi după. Este o echipă foarte aproape de paritate de gen. Asta arată că am făcut progrese”.

  Ursula von der Leyen, prima femeie aleasă preşedinta Comisiei Europene, a promis ca, până la finalul mandatului, va exista egalitate de gen la toate nivelurile, pentru prima dată. ș

  Ea a lansat un mesaj important și pe direcția problemei migrației:

  „Oamenii se aşteaptă ca Europa să găsească soluţii privind migraţia. Avem nevoie de soluţii care funcţionează pentru toată lumea. Europa va oferi mereu adăpost mereu celor care au nevoie de protecţie la nivel internaţional. Este în interesul nostru ca cei care stau să fie integraţi în societate. Dar cei care nu au dreptul de a rămâne, trebuie să se întoarcă acasă. Trebuie să reformăm sistemul de azil. Nu va fi uşor, dar este lucrul bun care trebuie făcut”, a precizat Ursula von der Leyen.

  Nici subiectul Brexit nu a fost evitat, președintele ales al Comisiei Europene arătând că este pentru rămânerea Marii Britanii în UE, dacă că va respecta decizia britanicilor.

  ”Dacă ne facem treaba bine, Europa, în 2050, va fi primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, va fi un lider în rezolvarea provocărilor mondiale”, a mai promis ea.

  Tematic

  Viktor Orban sfătuiește viitoarea Comisie Europeană să nu repete greșelile celei actuale
  Vot pentru Kovesi în Parlamentul European
  Parlamentul European a decis când vor fi audiați ultimii comisari restanți
  Candidatul Ungariei pentru Comisia Europeană a fost aprobat de Parlamentul European
  Probleme la votul pentru noua Comisie Europeană: eurodeputații acuză presiuni!
  Tagurile:
  Parlamentul European, Comisia Europeană


  Știrile Zilei