17:38 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Panorama di Roma, Italia.

  Ofertă de nerefuzat în Italia: case la preţul unei cafele, reduceri de taxe, bonusuri

  © Sputnik / Alexander Vilf
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24230

  Autorităţile unui oraş italian au decis să ia măsuri pentru atragerea de locuitori, oferind case şi proprietăţi la preţul unei cafele, împreună cu mai multe beneficii. Scopul acestor măsuri este rezolvarea problemei depopulării.

  BUCUREŞTI, 28 nov – Sputnik, Doina Crainic. Orăşelul Bivona din inima Siciliei atrage prin văile împădurite, solurile fertile, livezile de măslini, prin linişte şi aer curat, oferind şi posibilităţi nelimitate de distracţie şi având o istorie lungă, de aproape 2000 de ani, potrivit gazetaromaneasca.it. 

  Autorităţile oraşului caută soluţii pentru rezolvarea problemei depopulării, cu care se confruntă localitatea. Astfel, au decis să vină cu o ofertă de nerefuzat: case şi proprietăţi la preţul simbolic de un euro.

  „Vrem să recuperăm grandoarea pierdută a celor mai bune vremuri ale noastre, adică cele din Renaştere, atunci când în Bivona trăiau 8000 de oameni. Acum, abia dacă mai sunt 3.800 de rezidenţi. Planul este să restaurăm oraşul, aşa cum arăta el în secolul al XVI-lea”, a declarat Angela Cannizzaro, consilier cultural al oraşului.

  Cannizzaro a spus că, aşa cum se obişnuieşte în cazul acestor înţelegeri, cumpărătorii sunt aşteptaţi să restaureze proprietatea.

  Alte comunităţi care au oferit case cu un euro, precum Mussomeli şi Cammarata, le-au cerut cumpărătorilor să depună o garanţie de 5.000 de euro, care este rambursabilă în cazul în care noul proprietar începe renovările în trei ani.

  În Bivona, autorităţile cer doar 2.750 de dolari, iar perioada de renovare se extinde la patru ani.

  „Renovarea poate începe după ce sunt date toate aprobările şi trebuie să se încheie în următorii trei ani. De asemenea, cei care se hotărăsc să rămână aici, vor avea reduceri de taxe şi alte bonusuri”, a adăugat consilierul cultural al oraşului.

  Tematic

  Poveste de groază: mamă suferind de sindromul Italia şi-a ucis fiul şi şi-a atacat soţul
  Inundații în Italia: autoritățile au închis mai multe școli
  Echipele anti-mafia din Italia, pe urmele Alexandrei şi Luizei – informaţii de ultimă oră
  Moldovenii nu mai pot pleca în Italia: Vezi ce se întâmplă
  Dezvăluire: fetele din stradă din Italia vorbesc despre Luiza şi Alexandra - unde sunt
  Tagurile:
  Case, Italia


  Știrile Zilei