18:19 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Le ministre français de l'Economie Emmanuel Macron

  Parisul a respins moratoriul asupra amplasării rachetelor în Europa

  © AFP 2019 / ERIC PIERMONT
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (68)
  14302

  Franța nu a acceptat propunerea Rusiei de instituirea unui moratoriu asupra amplasării în Europa a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune.

  BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Parisul nu a acceptat propunerea Rusiei de moratoriu asupra amplasării rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa.

  “Însă am acceptat-o ca pe o temelie pentru discuții”, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, la conferința de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

  La sfârșitul lunii septembrie Vladimir Putin a expediat principalelor state din Europa și Asia o scrisoare cu privire la rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune. Alianța a confirmat că a recepționat scrisoare, însă au considerat că propunerea ar fi una credibilă.

  Joi, publicația germană Frankfurter Allgemeine a scris că Maron a răspuns la mesajul liderului rus, declarând că inițiativa trebuie să fie studiată amănunțit și discutat în diverse formaturi. Informația a fost confirmată de Kremlin.

  Anterior, președintele francez a declarat într-un interviu oferit revistei The Economist că „NATO și-a pierdut capacitatea de coordonare în interiorul alianțe”, fapt care poate fi calificat ca o „moarte cerebrală”.

  Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, semnat între Rusia și SUA, și-a încetat existența din 2 august. Inițiatorul denunțării a fost Washingtonului, care  a acuzat Moscova de nerespectarea acordului, anunțând în mod unilateral părăsirea lui. Rusia a respins toate acuzațiile și a înaintat proprii pretenții.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (68)

  Tematic

  Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus
  Lavrov: NATO se opune unui moratoriu asupra amplasării rachetelor în Europa și Asia
  Expert, despre scrisoarea lui Macron către Putin: Europa nu vrea repetarea trecutului
  Cum cursa înarmărilor ar putea distruge NATO
  Tagurile:
  INF, rachete, Paris, Emmanuel Macron


  Știrile Zilei