12:08 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Sputnik

  Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni

  © Sputnik / Konstantin Chalabov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4910

  Sputnik Estonia acuză autoritățile de împiedicarea activității grupului de presă prin blocarea premeditată a conturilor bancare destinate achității salariilor jurnaliștilor.

  BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Autoritățile Estoniei încearcă în mod deliberat să elimine agenția “Rossiya Segodnya” din țară, în timp ce majoritatea angajaților ale acesteia sunt cetățeni ai republicii. Pe lângă presiunile asupra jurnaliștilor, au devenit mai frecvente imixtiunile financiare în activitatea grupului media, anunță serviciul de presă al agenției.

  “La sfârșitul lunii octombrie 2019, filialele estoniene ale grupurilor internaționale bancare au înghețat transferurile salariilor de la Agenția Internațională “Rossiya Segonya” către angajații Sputnik Estonia, plățile impozitelor și plățile pentru arenda oficiului. Alte structuri bancare din Estonia, cărora li s-a adresat agenția, de asemenea au refuzată să efectueze aceste operațiuni, în ciuda faptului că în cele patru ani de activitate a Sputnik în Estonia transferurile bancare nu au ridicat semne de întrebare la băncile locale”, se spune în comunicat.

  Se menționează că inițiatorul presiunilor asupra structurilor bancare și a contrapărții Sputnik în Estonia este Biroul de date cu privire la spălarea banilor (RAB) al Departamentului poliției și control la frontieră al Republicii Estonia.

  “În prezent toate tranzacțiile ale Agenției Internaționale de știri Rossiya Segodnya către contrapărțile ei de pe teritoriul Estoniei (salariile angajaților, impozitele, plata pentru arendă) sunt blocate și înghețate pe conturile corespondente ale băncilor locale – nu sunt transferate pe conturile contrapărților și nu sunt returnați Agenției Internaționale de știri Rossiya Segodnya. Proprietarul oficiului Sputnik din Tallin a informat conductărul redacției că actualul contract de arendă va fi reziliat unilateral”, a explicat serviciul de presă al agenției.

  Estonia este singurul stat baltic în care se află o redacție și un oficiu al agenției de știri și radio Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, care activează în baza unui contract de muncă, semnat cu Agenția de Știri „Rossiya Segodnya”. Agenția contribuie lunar la bugetul de stat al Estoniei cu 30 mii euro.

  Tematic

  Sputnik Moldova, premiat de UNESCO
  Facebook a blocat conturi rusești pentru că au distribuit articole de pe Sputnik
  Londra, îngrijorată de popularitatea Sputnik în ajunul referendumului pentru Brexit
  Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM
  Blagodîrenko, despre "specificul național” în activitatea Sputnik în Estonia
  Tagurile:
  Sputnik, Estonia


  Știrile Zilei