00:52 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  173 0 0

  În cutremurul devastator care a lovit Albania în noaptea de luni spre marţi şi-au pierdut viaţa cel puţin 40 de persoane. Printre victime se află şi cea care ar fi trebuit să fie viitoarea noră a premierului acestei ţări.

  BUCUREŞTI, 29 nov – Sputnik, Doina Crainic. Viitoarea noră a premierului Albaniei, Kristi Reci, şi-a pierdut viaţa în timpul cutremurului, alături de părinţii şi fratele ei, potrivit România TV.

  „Printre nenumăratele victime ale tragediei se numără şi cea mai apropiată persoană mie, alături de fratele, mama şi tatăl său. Cei patru au fost găsiţi sub dărâmături”, a scris pe contul său de Instagram Gregor Rama, fiul şefului Executivului de la Tirana, Edil Rama.

  În urma cutremurului de magnitidinea 6,4 de marţi, care a avut loc înainte de zori - cel mai puternic seism în această ţară din Balcani din ultimele decenii -, clădiri s-au surpat ca nişte castele de cărţi, prinzând victime sub munţi de moloz. Cel puţin 40 de persoane au murit, seismului afectând mai ales oraşele Durres şi Thumane.

  Premierul Edi Rama a proclamat „starea de urgenţă la Thumane şi la Durres” pe o perioadă de 30 de zile.

  Tematic

  România-Albania: 0-1. Şumudică: dezastru este un cuvânt blând
  Cutremur puternic în Albania: Sute de oameni au avut de suferit - VIDEO
  MAE, mesaj important despre victimele cutremurului din Albania
  Tagurile:
  Albania, Cutremur


  Știrile Zilei