17:41 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Poliția britanică

  Atacul din Londra: cine este atacatorul – a mai fost condamnat pentru terorism - Video

  © AFP 2019 / DANIEL SORABJI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  282 0 0

  Poliţia Metropolitană investighează atacul cu cuțit de vineri după-amiază considerat un act de terorism, în urma căruia trei persoane au murit, inclusiv atacatorul islamist împușcat de poliție. Acesta a mai fost condamnat anterior pentru acte de terorism.

  BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik, Doina Crainic. Două persoane, un bărbat și o femeie, au murit în spital după ce au fost înjunghiate pe London Bridge. De asemenea, două femei și un bărbat au suferit răni și se află în spital.

  Poliția Metropolitană l-a identificat pe atacatorul de pe London Bridge, care a fost împușcat mortal de polițiști. Este vorba de Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, eliberat condiţionat în decembrie 2018, după ce a petrecut opt ani în închisoare pentru acuzații legate de terorism, potrivit Sputnik Internaţional.

  Înainte ca atacatorul să fie eliminat de poliţişti, mai mulţi trecători au reuşit să-l reţină, unul dintre aceştia folosind un extinctor pentru a-l imobiliza.

  ​Khan a fost condamnat anterior pentru organizarea unui complot pentru bombardarea Bursei de Valori din Londra în 2010, precum și a Big Ben și Westminster Abbey. Khan a complotat cu o bandă de alți nouă „islamiști fundamentaliști” din Stoke-on-Trent, Cardiff și Londra, intenționând să înființeze o „unitate de pregătire militară teroristă” pe terenurile deținute de familia sa în Kașmir.

  Deşi Khan, atunci în vârstă de 19 ani, era cel mai tânăr din bandă, judecătorul a menționat că el și alți doi erau „jihadişti mai serioși” decât ceilalți.

  Potrivit listei scrise de mână a lui Khan, una dintre ţintele potențiale ale atacurilor inspirate de al-Qaeda era Boris Johnson, primarul de atunci al Londrei.

  Se spune că atacatorul, care purta o etichetă electronică, a fost invitat să participe vineri la o conferință despre reabilitarea foștilor infractori, la Fishmongers 'Hall, în partea de nord a podului londonez. Aici a avut loc atacul.

  Tematic

  Haosul la Londra continuă: de joi, aeroportul internaţional London City ar putea fi blocat
  Poliția a împușcat un bărbat pe London Bridge
  Tagurile:
  video, Marea Britanie, Londra


  Știrile Zilei