16:32 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  China

  China: Cumpărătorii cartelelor SIM, obligați să-și scaneze fața

  © AFP 2019 / CHANDAN KHANNA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15110

  Începând cu ziua de duminică, în China va fi obligatorie scanarea facială pentru procurarea noilor cartele SIM.

  BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Condiția impusă de autoritățile Chinei față de operatorii de telefonie mobilă de realizare a scanării faciale ale cumpărătorilor noilor cartele sim a devenit obligatorie începând cu ziua de duminică. Potrivit unei decizii a Ministerului Industriei și Informatizării a Chinei, măsurile sunt destinate protecției drepturilor cetățenilor în spațiul cibernetic și combaterea escrocheriilor online.

  Potrivit unei decizii făcute publice mai devreme, noile reguli sunt introduse “cu scopul simplificării administrării înregistrărilor noilor abonamente conform numelui real, de a asigura protecția eficientă a drepturilor și intereselor cetățenilor în spațiul cibernetic, combaterea eficientă a escrocheriilor online, pentru a răspunde la noile provocări la care sunt supuse rețelele de telecomunicații”.

  Pentru procurarea cartelei sim în filialele oricărui operator de telefonie mobilă din China deja de câțiva ani este obligatorie prezentarea buletinului de identitate sau pașaportului, în cazul unui cetățean străin, procedura perfectării cartelei fiind destul de greoaie, fiind nevoie și de o poză.

  Începând cu ziua de duminică, la cerințele de mai sus s-a adăugat și obligativitatea scanării faciale pentru ca prin utilizarea inteligenței artificiale și altor tehnologii să poată fi comparată fața persoanei care procură cartela sim și poza din document.

  Instituția a făcut publică noua decizie în luna septembrie, pentru a oferi companiilor de telefonie mobilă o perioadă suficientă pentru dotarea cu echipament necesar.

  În afară de aceasta, autoritățile cer operatorilor de telefonia mobilă să combată activ revânzarea cartelelor sim un persoane terțe.

  Companiile de telecomunicare trebuie să desfășoare campanii, să expedieze SMS, să intrăducă modificări în contracte, astfel încât să prevină revânzarea cartelelor sim, iar dacă e nevoie să-și cumpere o nouă cartelă, să se adreseze în filialele oficiale.

  Tematic

  Fost ofițer SRI, adevărul despre cartelele pre-pay: ”Nu vă mai lăsați păcăliți”
  Fifor vrea identificarea deținătorilor de cartele pre-plătite
  Tagurile:
  China


  Știrile Zilei