06:59 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27614

  Fostul lider sovietic Mikhail Gorbaciov și-a exprimat speranța că Washingtonul și Moscova vor găsi o modalitate de a evita un „război fierbinte” în viitor și, astfel, să protejeze umanitatea de distrugere.

  BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. Într-un interviu acordat CNN, fostul președinte al URSS Mihail Gorbaciov a îndemnat Rusia și Statele Unite să se asigure că ceea el consideră drept un „război rece” nu va degenera într-un „război fierbinte”, care poate duce la distrugerea lumii civilizate.

  „Cred că ar trebui evitat”, a spus Gorbaciov, răspunzând la întrebarea dacă lumea intră într-o nouă eră periculoasă de rivalitate multipolară între state.

  „Un nou război rece ar putea deveni fierbinte”

  „Este bine că există deja discuții în întreaga lume și că oamenii vorbesc, reacționează, este cel mai important lucru. Persoanele publice și politicienii înțeleg că nu trebuie permis un nou război rece. Ar putea duce la un război fierbinte şi la distrugerea întregii noastre civilizații”, a spus Gorbaciov, citat de Sputnik France.

  De asemenea, el a comentat cu privire la soarta Tratatului pentru forțele nucleare intermediare (INF) pe care l-a semnat cu președintele american Ronald Reagan în 1987, care a căzut în urma retragerii Washington-ului.

  Gorbaciov speră că astfel de acorduri privind controlul armelor vor fi din nou stabilite, întrucât obiectivul principal este renunţarea la armele nucleare.

  Tematic

  Cum a încercat Ceaușescu să-l înlăture pe Gorbaciov de la putere
  Fostul lider al Germaniei de Est: Am avut prea multă încredere în Gorbaciov
  Steinmeier i-a adus mulțumiri lui Gorbaciov pentru aportul la reunificarea Germaniei
  Tagurile:
  lumea, Războiul Rece, Mihail Gorbaciov


  Știrile Zilei