10:08 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  66934

  Donald Trump a lansat un atac dur la adresa președintelui francez Emmanuel Macron, dar și-a găsit timp să o critice și pe Angela Merkel, totul în timpul Summit-ului NATO de la Londra

  BRUXELLES, 3 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Cu ocazia participării la Londra la summitul NATO, președintele american Donald Trump s-a lansat într-o serie de critici dure la adresa lui Emmanuel Macron pentru afirmația acestuia potrivit căreia "NATO ar fi în moarte cerebrală".

  Acesta a numit afirmația drept o "insultă" și i-a transmis că nimeni nu are nevoie atât de mult precum NATO.

  ”Nu poți spune așa ceva despre NATO. Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Este o declarație obraznică”, a spus Trump, într-o conferință de presă susținută împreună cu secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, la Londra.

  "Mă uit la el (Emmanuel Macron-n.red) și vă zic că are nevoie de protecție mai mult decât oricine altcineva și îl văd că se desprinde (de NATO-n.red). Așa că sunt puțin surprins”, a mai declarat Trump.

  Liderul de la Casa Albă și-a reluat criticile și la adresa cancelarului german Angela Merkel căreia i-a reproșat că nu alocă suficienți bani pentru apărare și nu respectă obligațiile pe care le are în calitate de membru al alianței.

  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Angela Merkel, Trump, NATO


  Știrile Zilei