15:12 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  French President Emmanuel Macron, German Chancellor Angela Merkel and US President Donald Trump confer at the start of the first working session of the G20 meeting in Hamburg, Germany, July 7, 2017.

  NATO cu poalele în cap: Trump îi atacă pe Macron și pe Merkel chiar de la Summit

  © REUTERS / John MacDougall
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  63833

  Donald Trump a lansat un atac dur la adresa președintelui francez Emmanuel Macron, dar și-a găsit timp să o critice și pe Angela Merkel, totul în timpul Summit-ului NATO de la Londra

  BRUXELLES, 3 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Cu ocazia participării la Londra la summitul NATO, președintele american Donald Trump s-a lansat într-o serie de critici dure la adresa lui Emmanuel Macron pentru afirmația acestuia potrivit căreia "NATO ar fi în moarte cerebrală".

  Acesta a numit afirmația drept o "insultă" și i-a transmis că nimeni nu are nevoie atât de mult precum NATO.

  ”Nu poți spune așa ceva despre NATO. Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Este o declarație obraznică”, a spus Trump, într-o conferință de presă susținută împreună cu secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, la Londra.

  "Mă uit la el (Emmanuel Macron-n.red) și vă zic că are nevoie de protecție mai mult decât oricine altcineva și îl văd că se desprinde (de NATO-n.red). Așa că sunt puțin surprins”, a mai declarat Trump.

  Liderul de la Casa Albă și-a reluat criticile și la adresa cancelarului german Angela Merkel căreia i-a reproșat că nu alocă suficienți bani pentru apărare și nu respectă obligațiile pe care le are în calitate de membru al alianței.

  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Angela Merkel, Trump, NATO


  Știrile Zilei