15:16 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  40280

  Extinderea NATO reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei, a declarat astăzi Vladimir Putin, comentând desfășurarea summitului Alianței la Londra.

  BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că apropierea NATO de frontierele Rusiei reprezintă un pericol pentru securitatea țării.

  „Vreau să vă atrag atenția că anume în aceste zile, pe 3-4 decembrie, la Londra se desfășoară summitul NATO, dedicat celor 70 de ani de la crearea Alianței”, a spus Putin la ședința dedicată dezvoltării Flotei Navale Ruse.

  Președintele rus a reamintit că Alianța a fost creată pentru contracararea URSS.

  „Acum se știe că Uniunea Sovietică nu mai există, nu există Tratatul de la Varșovia, pactul militar care a fost creat drept răspuns la înființarea NATO, însă NATO nu doar că există în continuare, dar se și dezvoltă. La momentul creării, din alianță făceau parte 12 state, acum sunt deja 29, iar cheltuielile lor militare totale reprezintă peste 70 la sută din volumul mondial al cheltuielilor pentru apărare”, a spus el.

  Putin a menționat că prejudecățile de bloc din trecut nu pot reprezenta un instrument pentru identificarea și adoptarea unor decizii eficiente.

  “Astăzi suntem obligați să reieșim din faptul că extinderea NATO, dezvoltarea infrastructurii militare în apropierea frontierelor rusești este una din potențialele amenințări pentru securitatea țării noastre”, a spus liderul rus.

  Tematic

  SUA își pierd aliații în ajunul summitului NATO la Londra
  Război comercial SUA-Franța: după disputa pe NATO, conflict pe giganții internetului
  Iohannis la Summit-ul NATO: președintele României, aliatul lui Trump
  NATO cu poalele în cap: Trump îi atacă pe Macron și pe Merkel chiar de la Summit
  Un jubileu cu un NATO în moarte cerebrală. Ce are de câștigat Rusia
  Tagurile:
  Rusia, NATO, Vladimir Putin


  Știrile Zilei