05:56 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28711

  Un asteroid aproximativ de dimensiunile piramidelor egiptene se îndreaptă către Pământ și se va apropia vineri seara, fiind detectat la sfârșitul săptămânii trecute.

  BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik, Doina Crainic. Asteroidul, numit 2019 WR3, a fost observat direct de aproximativ 74 de ori de NASA, de când a fost detectat pe 27 noiembrie, astfel că agenția spațială a putut să-i calculeze dimensiunea, viteza și traiectoria și să determine nivelul amenințării, potrivit RT

  NASA a stabilit că roca spațială măsoară între 76 și 170 de metri și circulă cu viteza de 27,036 km/h (16.799 mph).

  Prin urmare, WR3 2019 depășește pragul peste care asteroizii supraviețuiesc în atmosfera Pământului și coboară până la suprafață.

  Acesta va ajunge cel mai aproape de Pământ vineri, 6 decembrie. Din fericire, din punct de vedere astronomic, această apropiere nu înseamnă neapărat o amenințare directă; 2019 WR3 va ajunge la o distanţă de 5,44 milioane de km de Pământ, ceea ce înseamnă de aproximativ 14 ori distanța față de Lună în cel mai apropiat punct.

  Vestea vine în urma știrii că ESA a aprobat misiunea Hera, de 471 de milioane de dolari, constând în încercarea devierii unui asteroid în 2024.

  Între timp, profesorul Alan Fitzsimmons de la Queen’s University Belfast a cerut astronomilor amatori să numească asteroizi potențial periculoși care trebuie observaţi.

  „Vom avea un impact grav al asteroizilor cândva. Este posibil să nu se petreacă în timpul vieţii noastre, dar mama natură controlează când se va întâmpla asta”, a spus Fitzsimmons.

  Tematic

  Asteroid cât Colosseumul, spre Pământ cu o viteză de 35.000 km/h
  Anunţ NASA: Asteroid potenţial periculos se îndreaptă cu viteză spre Pământ -distanţă mică
  NASA: Asteroid uriaș care ar produce „dezastru la scară continentală”, aproape de Pământ
  Noapte înfricoşătoare: Asteroid în apropiere alarmantă de Pământ - VIDEO
  Un asteroid potențial periculos care se deplasa către Pământ, înregistrat pe VIDEO
  Tagurile:
  impact, Asteroid, Pământ

  Știrile Zilei