12:05 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Budapesta

  Parlamentul ungar și Duma Rusiei vor proteja minoritățile etnice din Ucraina

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)
  9820

  Parlamentul Ungariei a propus Dumei de Stat a Rusiei conjugarea eforturilor pentru protejarea drepturilor minorităților etnice din Ucraina.

  BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Parlamentul Ungariei s-a adresat Dumei de Stat cu solicitarea de a conjuga eforturilor pentru apărarea drepturilor minorităților entice din Ucraina, a anunțat președintele camerei inferioare a legislativului rus, Vyacheslav Volodin.

  “Dumei de Stat s-a adresat parlamentul Ungariei cu solicitarea de a conjuga eforturilor pentru apărarea drepturilor minorităților etnice. Mai întâi de toate, dreptul lor de a studia în limba maternă. După adoptarea de către Rada Supremă a legii cu privire la limbă, educație, de astfel de drepturi sunt private etniile care locuiesc pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Volodin în cadrul ședințe plenare de marți.

  Problema apărării drepturilor minorităților etnice din Ucraina a fost abordată și în cadrul întrevederii a lui Volodin cu președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér, în cadrul celei de-a IV reuniuni a președinților parlamentelor din statele Eurasiei în Nur-Sultan.

  “În urma discutării acestei probleme cu colegul meu, președintele parlamentului Ungariei, am decis că este necesar să apărăm mult mai activ drepturile minorităților etnice care locuiesc pe teritoriul Ucrainei. O poziție similară și-au exprimat, din câte cunosc, Polonia, România. Iată de ce ar fi corect ca autoritățile ucrainene nu doar să audă, dar și să înceteze încălcările drepturilor fundamentale ale cetățenilor din Ucraina”, a declarat Volodin jurnaliștilor.

  El a menționat că Duma își va exprima poziția în APCE și AP OSCE de neadmisibilitate a încălcării în Ucraina a drepturilor minorităților etnice.

  Тема:
  Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)

  Tematic

  Rusia i-a transmis Ucrainei cele trei nave reținute în Kerci în 2018
  Returnarea navelor ucrainene este calificată în Crimeea drept un semnal pentru Zelenski
  Rusia a transmis Ucrainei navele reținute anul trecut în Kerci - Video
  Premierii Moldovei și Ucrainei au vorbit despre livrarea gazelor
  Tagurile:
  Minoritățile etnice, Ucraina, Rusia, Ungaria


  Știrile Zilei