17:08 29 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (73)
  6420

  Emanuel Macron a declarat că Europa trebuie să participe la un nou tratat cu privire la rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune.

  BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Europa trebuie să devină parte a unui nou acord după anularea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare.

  “În legătură cu decizia de anulare a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare trebuie să construim noi lucruri, pe o nouă bază... Trebuie să înțelegem care este noua natură a relațiilor cu Rusia. Vreau ca în aceste noi negocieri vocea Europei să fie luată în considerație, ca ea să fie parte a acestui nou acord”, a spus Macron la conferința de presă comună cu președintele SUA, Donald Trump, la Londra.

  Pe 2 august și-a încetat acțiunea INF. La începutul acestui an, Washingtonul a anunțat în mod unilateral părăsirea acestui acord, acuzând Rusia de încălcarea lui. Moscova a respins aceste acuzații.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei a menționat că Moscova are mai multe reproșuri față de Washington în ceea ce privește respectarea tratatului de către americani. Potrivit lui, acuzațiile aduse de SUA de încălcarea INF sunt neîntemeiate, iar racheta 9M729 care provoacă îngrijorări la Washington a fost testată în condițiile respectării unei raze de acțiune prevăzută de tratat. În ianuarie, Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat în cadrul unui briefing, organizat atașaților străini racheta 9M729 a sistemului Iskander-M, au relatat despre caracteristicile ei și a prezentat dovezi că aceasta nu încalcă în niciun fel tratatul.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (73)

  Tematic

  Cum cursa înarmărilor ar putea distruge NATO
  De ce SUA distrug acordurile de control al armelor nucleare?
  Lavrov: SUA adâncesc criza în sfera controlului asupra înarmărilor
  Dezvăluire: de ce NATO cheltuiește pe apărare de douăzeci de ori mai mult decât Rusia
  O carte șoc în România: ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”
  Parisul a respins moratoriul asupra amplasării rachetelor în Europa
  Mihail Gorbaciov: un nou război rece amenință să distrugă lumea civilizată
  Patrușev avertizează: Sporesc riscurile unui război nuclear
  Tagurile:
  INF, Emmanuel Macron


  Știrile Zilei