18:55 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis și Carmen Johannis

  Klaus Iohannis – marginalizat la Londra! Imagine sugestivă!

  © REUTERS / Peter Nicholls
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4248225

  Să fie vorba de o marginalizare ”pe persoană fizică” – sau a unei țări cu ”importanța strategică” a României – și care dă constant o cotă mare la bugetul NATO?

  BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik, Evan Răutu. Prezent la recepția oferită aseară la Palatul Buckingham de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în onoarea șefilor de stat și de guvern care participă la reuniunea NATO, președintele României, Klaus Iohannis a participat la poza de grup oficială.

  Ei bine, în poză Iohannis este plasat într-o poziție marginală, în ultimul rând, în colțul din stânga, între doi premieri a două state mai mici – al Sloveniei, Marjan Šarec, și al Portugaliei, Antonio Costa.

  De obicei, aceste plasarea într-o asemenea poză oficială de grup nu se face întâmplător – ci în funcție de importanța acordată personajului sau țării pe care o reprezintă. Motivul staturii nu e un criteriu principal.

  De exemplu, președinții Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan, chiar dacă sunt la fel de înalți ca Iohannis stau în primul rând – unde stă și secretarul general al NATO. În plus, Iohannis e președinte – nu premier, precum lângă cei pe care-i avea alături!

  Deci, să fie vorba de o marginalizare a unei țări cu ”importanța strategică” a României – și care dă constant o cotă mare la bugetul NATO? Așa se pare, cel puțin imagini!

  Klaus Iohannis, Participare la recepția oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea șefilor de stat și de guvern participanți la Reuniunea NATO (Londra)
  Klaus Iohannis la Londra
  Tagurile:
  Londra, NATO, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei