10:58 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  116840

  Boris Johnson a anunțat planurile de a introduce trei categorii de vize de muncă în caz de victorie la alegerile din decembrie.

  BUCUREȘTI, 8 dec - Sputnik. Prim-ministrul Regatului Unit,  Boris Johnson, a anunțat planurile de a introduce trei categorii de vize de muncă în caz de victorie la alegerile din decembrie.

  Alegerile generale din Marea Britanie vor avea loc pe 12 decembrie. Conservatorii încearcă să pună în aplicare Brexit pe 31 ianuarie, democrații liberali pledează pentru păstrarea calității de membru al UE, laburiștii promit un nou referendum. Alegerile anticipate au fost rezultatul unei crize politice asupra Brexitului.

  „Vom avea (vize excepționale) -„ talent excepțional ”- aceștia sunt oameni de știință, genii de la organizarea de start-up-uri, oameni care vor contribui la creșterea economiei din Marea Britanie ... prima balerină, primele viori”, a declarat Johnson pentru Sunday Times .

  El a menționat că astfel de persoane nu vor trebui să primească o ofertă de muncă în țară și li se va elibera vize cu promptitudine.

  A doua categorie va include lucrători calificați care vor trebui să primească o ofertă de muncă în Regatul Unit. A treia categorie include cei care vin în țară „pe bază de industrie” pentru o perioadă scurtă de timp să lucreze și pentru care nu sunt necesare calificări speciale. Johnson a citat lucrătorii sezonieri din agricultură ca exemplu. Premierul a subliniat, de asemenea, că în această categorie „nu există nicio modalitate de a obține o reședință” în Marea Britanie.

  Acest sistem va fi organizat după modelul australian. Acesta va permite, potrivit premierului, să recâștige controlul frontierelor britanice după ieșirea din UE. Johnson a subliniat că inovația ar face Marea Britanie „deschisă către lume”, în ciuda declinului probabil al numărului de migranți veniți în regat. Se spune, de asemenea, că vor fi asigurate condiții de muncă egale pentru migranții forței de muncă din Uniunea Europeană și din lume în ansamblu.

  Tot în cadrul acestor modificări, competențele comitetului pentru migrație vor fi extinse.

  Tematic

  Vremea în UK săptămâna asta: avertizarea meteorologilor - 10 cm zăpadă, vânturi, îngheţ
  Noul acord Brexit: mai rău decât cel negociat de May –cum îi face mai săraci pe cei din UK
  Veste bună pentru românii din UK: scăderea preţurilor la locuinţe – situaţia în toată ţara
  Brexit: Ambasadorul UK la Bucureşti – lămuriri, statutul românilor din UK şi „no-deal”
  Avertizare: furtuni polare lovesc UK – îngheţ şi ninsori pentru 3 săptămâni, -10 grade
  Tagurile:
  Vize, Boris Johson, Marea Britanie


  Știrile Zilei