09:19 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  38020

  Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, a dezvăluit unele detalii de la negocierile dintre patru ochi dintre Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.

  BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Moscova și Kievul nu au reușit să ajungă la o înțelegere în privința gazului în urma întrevederii a lui Vladimir Putin cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  © Sputnik / Алексей Никольский

  “Pozițiile părților au fost prezentate, sunt cunoscute, ele sunt consecvente în ceea ce privește poziția părții ruse. (...). În același timp, deocamdată, nu putem vorbi de identificarea unei soluții cu privire la acordul de tranzit și rezolvarea problemei disputelor la arbitrajul de la Stockholm”, a spus el.

  Peskov a menționat că părțile au convenit ca șefii companiilor de gaz și miniștrii de profil să continue negocierile.

  “Ei (Putin și Zelenski n.r.) au avut o discuție destul de scurtă după întrevedere, unde au fost prezente mai multe persoane din ambele părți. Într-adevăr, au rămas unul la unul, însă a fost o comunicare scurtă, pentru că intrase președintele Macron și i-a invitat la formatul normand”, a adăugat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

  Cu toate acestea, Moscova speră că această prima întrevedere între Putin și Zelenski va deveni un început pentru o comunicare constructivă, a subliniat Peskov.

  Tematic

  Paris: Putin și Zelenski vor discuta după summitul în ”formatul Normand”
  Întrevedere tete-a-tete între Putin și Zelenski la Paris
  Putin este mulțumit de discuțiile cu Zelenski
  Summit-ul "cvartetului normand" – totalurile făcute de Vladimir Putin
  Putin, despre decizia WADA: Este politizată și contravine Cartei Olimpice
  Tagurile:
  Paris, Ucraina, Rusia, Vladimir Zelenski, Vladimir Putin


  Știrile Zilei