10:20 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28740

  Introducerea unor sancțiuni împotriva Nord Stream – 2 va reprezenta un atac direct la suveranitatea Uniunii Europene, consideră șeful Comitetul Estic al Economiei Germane.

  BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream – 2 sunt îndreptate împotriva suveranității UE și pun la sub semnul întrebării acordurilor summitului în formatul normand în problema ucraineană care a avut loc ieri la Paris, a declarat marți Comitetul Estic al Economiei Germane (OAOEV), care reunește mediul german de afaceri din Europa de Est și spațiul ex-sovietic.

  Congresul SUA intenționează să adopte în această săptămâni un pachet de legi cu privire la bugetul apărării.

  Anterior, James Risch, șeful comisiei senatului SUA pentru afacerile externe, a declarat într-un interviu oferit publicației Defense News că Congresul SUA planifică să stopeze realizarea proiectului Nord Stream -2 prin intermediul legii cu privire la apărare națională pentru anul 2020. Potrivit lui Risch, sancțiunile împotriva companiilor care participă la proiectul Nord Stream – 2 au fost incluse în proiectul de lege cu privire la apărarea națională pentru anul 2020.

  “Dacă vor fi introduse sancțiuni, acest lucru va reprezenta un atac direct la suveranitatea UE și un semnal fatal pentru eforturile de reglementare de la Paris”, a declarat președintele Comitetului Est, Oliver Hermes, cuvintele căruia sunt citate într-un comunicat emis de organizație.

  Potrivit lui Hermes, în UE „au fost eliberate toate autorizațiile necesare pentru lansarea Nord Stream – 2, sunt adoptate reglementări necesare pentru exploatarea lui”. Imixtiunea SUA “ar fi mai mult decât o acțiune neprietenoasă, ea va dăuna grav relațiile transatlantice, care au la bază respectul reciproc”, consideră șeful instituției.

  În ceea ce privește progresul înregistrat în reglementarea problemei ucrainene la summitul de la Paris, Hermes a menționat că sancțiunile “supun riscului apropierea (între participanți), precum și necesitatea atingerii unui compromis între Rusia și Ucraina în problema noului acord cu privire la tranzitul gazului până la sfârșitul acestui an”.

  Tematic

  Mike Pompeo: Nu am reușit să convingem Europa să renunțe la Nord Stream-2
  Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
  Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
  SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
  Danemarca a dat undă verde Nord Stream - 2
  Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA
  Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
  Tagurile:
  SUA, Sancțiuni, Germania, Nord Stream 2


  Știrile Zilei