22:20 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19970

  În cadrul vizitei sale de ieri în SUA, ministrul rus de Externe s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, şi preşedintele SUA, DOnald Trump.

  BUCUREŞTI, 11 dec - Sputnik. Întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump, a avut loc într-o atmosferă de înțelegere reciprocă, părțile au discutat o serie de probleme cheie, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă la ambasada rusă de la Washington.

  "Înțelegem situația internă din Statele Unite, dar de ambele părți există un interes pentru a lucra în acele domenii în care putem obține rezultate", a spus ministrul.

  În special, Rusia, potrivit lui Lavrov, a propus Statelor Unite „orice opțiuni” de extindere a Tratatului de reducere a armelor strategice (START). Ministrul de Externe a confirmat, de asemenea, disponibilitatea Moscovei de a prelungi tratatul START-3.

  Serghei Lavrov și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo
  © Sputnik / Екатерина Лызлова

  În plus, șeful Ministerului rus de Externe a spus că a discutat cu președintele SUA pașii pentru a preveni agravarea crizei din Golful Persic, problemele legate de retragerea Washingtonului din Acordul cu Teheran și sancțiunile împotriva Coreei de Nord.

  Vorbind despre decizia Congresului SUA de a include în bugetul apărării sancțiuni împotriva Nord Stream 2 și Turkish Stream, Lavrov și-a exprimat încrederea că astfel de măsuri nu vor opri implementarea proiectelor.

  "Congresul este acum copleșit literalmente de dorința de a face totul pentru a ne strica relația (Rusia și SUA - ed.). Munca începută de administrația (fostului președinte Barack) Obama este în desfășurare. Dar suntem obișnuiți cu acest tip de atac, știm să reacţionăm", a spus ministrul.

  Lavrov a adăugat că, în numele președintelui Vladimir Putin, el a confirmat invitația pentru Trump la Ziua Victoriei. "Președintele Trump o ia în considerare (invitația). Sperăm că, dacă va da curs acesteia, atunci, desigur, va fi posibilă o conversație bilaterală deplină", a spus el, citat de RIA Novosti.

  Tagurile:
  SUA, Donald Trump, Mike Pompeo, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei