21:32 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27710

  Turcia amenință SUA cu închiderea bazelor militare americane de pe teritoriul ei în cazul în care Washingtonul va introduce sancțiuni împotriva autorităților de la Ankara.

  BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. Dacă Washingtonul va introduce sancțiuni împotriva Turciei din cauza achiziționării sistemelor antiaeriene rusești S-400, Ankara va adopta măsuri de răspuns, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

  “Vom aprecia cel mai prost scenariu și vom lua o decizie. Dacă SUA vor introduce sancțiuni împotriva Turciei, atunci în agendă ar putea fi inclusă problema bazelor Incirlik (baza ameriană din sudul Turciei n.r.) și Kürecik (sud-estul Turciei n.r.)”, a declarat șeful diplomației turce la postul de televiziune A haber.

  În afară de aceasta, a subliniat Çavuşoğlu, Turcia examinează posibilitatea de a achiziționa avioane militare rusești, ca o alternativă la avioanele americane F-35, în cazul în care Statele Unite vor refuza să le vândă.

  “SUA tratează cu refuz propunerile noastre. Trebuie să înțeleagă că dacă vor insista pe punctul lor de vedere, nu vor ajunge nicăieri. Dacă SUA vor avea o atitudine pozitiv, vom răspunde la fel. Dacă nu putem achiziționa F-35, atunci vom căuta o alternativă. Ar putea fi vorba de piața rusă sau oriecare alta”, a adăugat ministrul.

  Tematic

  Dan Chitic le pune lui Iohannis și Dăncilă cele mai importante întrebări, evitate de toți!
  Expert, despre presiunile SUA asupra Turciei din cauza S-400
  Turcia a demarat testarea radarelor sistemelor rusești S-400
  Despre ce a fost summitul NATO: China, Rusia și spațiul cosmic
  Tagurile:
  SUA, Incirlik, Turcia


  Știrile Zilei