06:28 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18330

  Legăturile comerciale dintre SUA și Marea Britanie vor înflori după ce conservatorii au câștigat alegerile, a scris Donald Trump pe twitter referitor la victoria lui Boris Johnson

  BRUXELLES, 13 decembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Trump a salutat victoria remarcabilă a lui Johnson într-un tweet publicat azi dimineață, la scurt timp după ce s-a aflat că Partidul Conservator a câștigat majoritatea locurilor din Parlament, depășindu-i cu mult pe rivalii laburiști, scrie Russia Today.

  Președintele SUA a trecut apoi direct la afaceri după ce a exprimat felicitări formale pentru ”marea victorie” a conservatorilor.

  ”Felicitări lui Boris Johnson pentru marea sa VICTORIE! Marea Britanie și SUA vor fi de acum libere să perfecteze un mare nou Acord Comercial după Brexit. Acest deal are potențialul să fie cu mult mai mare și mai lucrativ decât orice acord ar putea fi făcut cu UE. Sărbătorește, Boris”, a fost mesajul lui Trump pe twitter.

  Victoria le conferă conservatorilor mandat să ducă Brexit la bun sfârșit, așa cum vrea Johnson, și să scoată Marea Britanie din UE în ianuarie. O dată rezolvată chestiunea Brexit, Londra poate începe să negocieze un acord comercial separat cu SUA, la care Trump s-a și referit.

  Trump a părut entuziast cu privire la acest deznodământ și cu altă ocazie, spunând că schimburile comerciale între cele două țări ”ar putea fi de cinci ori mai mari” decât cele între Marea Britanie și UE.  Știrile Zilei