22:18 02 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.25
 • USD17.18
 • RUB0.24
 • RON3.98
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  579926

  Preşedintele Klaus Iohannis a făcut astăzi o declarație surprinzătoare, el spunând că rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este "foarte bun" pentru românii care locuiesc acolo

  BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik, Marius Holdean. Declarația președintelui României e neobișnuită pentru că Iohannis este pro-european, iar Boris Johnson este premierul care va reuși să scoată Marea Britanie din UE.

  "Acest rezultat e foarte bun pentru românii din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit - şi cred că doresc şi în continuare - să realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori, şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie, cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord şi spre asta ne îndreptăm", a afirmat Iohannis la Bruxelles.

  Iohannis spune că prin victoria taberei Brexit, ieșirea Marii Britanii se va desfășura pe baza unui acord:

  "Eu pot să-mi exprim mulţumirea faţă de rezultatul obţinut acolo, în sensul că există acum o majoritate clară, care, sperăm cu toţii, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident", a spus președintele.

  Premierul britanic Boris Johnson a obţinut o victorie incontestabilă la alegerile legislative anticipate de joi, Partidul Conservator având cel puțin 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate astăzi.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)

  Tematic

  Trump laudă victoria lui Boris Johnson și promite un acord post-Brexit ”mare și lucrativ”
  Scoția repune independența pe tapet după victoria lui Boris Johnson
  Boris Johnson a anunțat, după alegeri, data limită pentru Brexit
  Tagurile:
  alegeri, victorie, Boris Johnson, UK, Marea Britanie, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei