10:46 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1170211

  În urmă cu scurt timp, Ambasada Statelor Unite la București a anunțat că fostul ambasador Hans Klemm a părăsit România. Cine îi ia locul.

  BUCUREȘTI, 14 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Zi plină pentru lumea diplomatică la București, fiindcă astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi pe noul ambasador al Statelor Unite la București pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

  În cursul acestei dimineți, Ambasada Statelor Unite la București a făcut, pe pagina sa de Facebook, un anunț în legătură cu cel care a reprezentat diplomația americană în România, controversatul ambasador Hans Klemm, despre care Sputnik a scris în numeroase rânduri.

  ”Ambasadorul Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit astăzi România. Mesajul său de rămas bun: „Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, se arată în mesajul de pe pagina Ambasadei SUA la București

  Cel care îl va înlocui este Adrian Zuckerman, un avocat american de origine română, care a emigrat în SUA la vârsta de 10 ani. Vorbește fluent limba română.

  El a fost confirmat în funcție de Senatul American în data de 20 noiembrie 2019, informează Sputnik

  Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a acordat, zilele trecute, lui Hans Klemm, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de ”Mare Cruce”.

  Tagurile:
  Ambasador


  Știrile Zilei