14:05 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25802

  Adrian Zuckerman, noul ambasador al Statelor Unite la București, a fost primit astăzi de președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, unde și-a prezentat scrisorile de acreditare

  BUCUREȘTI, 17 dec - Sputnik, Marius Holdean. Zuckerman este de profesie avocat și a emigrat din România când avea 10 anie, vorbind fluent limba română. În cadrul unei ceremonii de la Palatul Cotroceni, diplomatul american Adrian Zuckerman a prezentat scrisorile de acreditare în fața preşedintelui Klaus Iohannis.

  „Suntem hotărâți să continuăm Parteneratul Strategic foarte bun pe care îl avem. Domnul Zuckerman e decis să se implice total în dezvoltarea tuturor aspectelor ce țin de acest parteneriat. România în NATO e un partener serios, credibi, care alocă resursele promise. Am convenit să continăm accelerat demersurile pentru a convinge investitorii americani să vină în România”, a declarat președintele despre noul ambasador al SUA la București.

  De la ora 16,00, ambasadorul va avea o întrevedere și cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

  Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în ţara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context în care acesta din urmă a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării noastre în Programul Visa Waiver.

  Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie. El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm, care a părăsit România sâmbătă.

  Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

  Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

  Tagurile:
  Adrian Zuckerman

  Știrile Zilei