16:39 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  51614

  Parlamentul European ar putea bloca Acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunțat Guy Verhofstadt, negociatorul PE privind Brexit. Totul s-ar putea întâmpla din cauza nerespectării de către Londra a drepturilor cetăţenilor europeni.

  BRUXELLES, 18 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Avertismentul lui Guy Verhofstadt a apărut în publicația britanică The Independent, iar tonul negociatorului pentru Brexit este unul dur:

  "Toată lumea presupune că Parlamentul European îşi va da automat consimţământul pentru Acordul Brexit. Dar acest lucru nu se va întâmpla dacă nu vor fi soluţionate mai întâi problemele referitoare la drepturile cetăţenilor. Cetăţenii nu trebuie să devină victime ale Brexit", a declarat Verhofstadt.

  Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, intenţionează să renunţe la perioada de tranziţie post-Brexit şi vrea să obţină până la sfârşitul anului 2020 un acord comercial cu Uniunea Europeană, dar oficialii UE au avertizat că perioada de negocieri ar fi prea scurtă.

  După ce Johnson a câștigat alegerile, într-adevăr, la nivelul oficialilor UE a fost un respiro de ușurare că în sfârșit perioada de tranziție se va sfârși, iar Brexitul va ajunge la final.

  Camera Comunelor urmează să se pronunţe asupra proiectului de Acord Brexit, iar Boris Johnson speră că va obţine un vot favorabil, de vreme ce are o majoritate confortabilă.

  Însă Acordul Brexit va trebui ratificat şi de Parlamentul European, precum şi de parlamentele tuturor statelor membre UE. Iar aici apare problema felului în care Londra îi va trata pe cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)

  Tematic

  Brexit înainte de Crăciun? Declaraţiile lui Boris Johnson
  Un al doilea referendum privind Brexit - „acum foarte posibil”
  BREXIT: Boris Johnson a cucerit Marea Britanie și a îngenuncheat Europa!
  Aflat în campanie, premierul de la Londra promite Brexit în ianuarie 2020
  Post-Brexit: 500.000 de cetățeni UE așteaptă să afle dacă pot rămâne în Marea Britanie
  Londra, îngrijorată de popularitatea Sputnik în ajunul referendumului pentru Brexit
  Trump laudă victoria lui Boris Johnson și promite un acord post-Brexit ”mare și lucrativ”
  Boris Johnson a anunțat, după alegeri, data limită pentru Brexit
  Tagurile:
  Parlamentul European, Brexit


  Știrile Zilei