13:37 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18830

  Angela Merkel a criticat intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream – 2.

  BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a comentat intențiile Washingtonului de a introduce sancțiuni împotriva Nord Stream – 2.

  “Suntem împotriva unor sancțiuni extrateritoriale și nu e vorba doar de decizia de ieri, dar și în cazul Iranului avem aceeași problemă. Nu întrevăd o altă cale decât purtarea unor negocieri, însă vom negocia cu fermitate că nu acceptăm o astfel de practică, că aceste sancțiuni extrateritoriale dăunează, vom vedea cum vor evolua lucrurile în jurul Nord Stream -2”, a declarat Merkel într-un discurs rostit la Bundestag.

  Recent, Senatul american a aprobat un proiect al legii bugetului apărării în valoare de 738 miliarde de dolari, care presupune și sancțiuni împotriva Nord Stream – 2, precum și un sprijin militar Ucrainei. Documentul urmează să fie semnat Donald Trump.

  Nord Stream -2
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Liderul Partidului Popular European, politicianul german, Manfred Weber, a declarat că decizia Washingtonului de introducere a sancțiunilor este una greșita și i-a reproșat guvernului Germaniei că nu a depus suficiente eforturi pentru a apăra proiectul.

  “Comportamentul SUA în raport cu Nord Stream – 2 este incorect. Nu pot fi admise sancțiuni împotriva prietenilor și partenerilor și să luăm în prizonierat economia. (...). Putem să ne apărăm interesele doar atunci când colaborăm cu vecinii noștri. Așa trebuie procedat și în privința gazoductului”, a declarat Weber într-un interviu oferit Funke.

  Tematic

  Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
  SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
  Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
  Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA
  Danemarca a dat undă verde Nord Stream - 2
  Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE
  Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream - 2
  UE se opune sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
  Germania s-a pregătit de sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
  Tagurile:
  Nord Stream 2, Germania, Angela Merkel

  Știrile Zilei