15:25 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  38721

  Declarațiile cancelarului german Angela Merkel după adoptarea sancțiunilor împotriva Nord Stream – 2 de către Congresul SUA reprezintă o adevărată declarație de război împotriva lui Trump, susține presa germană.

  BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Reacția cancelarului Germaniei, Angela Merkel, la introducerea de către Washington a sancțiunilor împotriva Nord Stream – 2 reprezintă “o declarație clară de război” președintelui SUA, Donald Trump, scrie publicația germană Bild.

  Miercuri, Merkel a declarat că Berlinul se opune sancțiunilor extrateritoriale ale SUA și intenționează „să discute cu fermitate” despre măsurile Washingtonului împotriva Nord Stream – 2.

  Cancelarul german, notează Bild, a reacționat la decizia congresului SUA de a introduce sancțiuni cu niște „afirmații clare”. În opinia publicației, e “o declarație clară de război” împotriva lui Trump. “Merkel nu va admite ca SUA să continue subminarea proiectului gazoductului, care se bucură de susținerea ei”, se menționează în articol.

  În același timp, autorul materialului și-a exprimat convingerea că realizarea proiectului nu va mai putea fi împiedicată și în scurt timp construcția lui va fi finalizată.

  Marți, Senatul SUA a votat pentru un legea bugetului apărării în valoare de 738 de miliarde de dolari, care include și mijloace de “contracarare a Rusiei” în diverse domenii, sancțiuni împotriva Nord Stream – 2 și oferirea ajutorului militar Ucrainei. Acum documentul urmează să fie semnat de președintele Donald Trump.

  Tematic

  Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
  Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA
  Danemarca a dat undă verde Nord Stream - 2
  Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
  Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE
  Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream - 2
  UE se opune sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
  Germania s-a pregătit de sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
  Merkel critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2
  Tagurile:
  Sancțiuni, gaz, Nord Stream 2, SUA, Germania, Angela Merkel


  Știrile Zilei