07:22 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  97902

  Organizația teroristă ISIS a publicat un video cu decapitarea a 11 creștini de Crăciun, uciderile având loc în Nigeria și se crede că au fost toţi bărbați.

  BUCUREŞTI, 28 dec – Sputnik, Doina Crainic. ISIS au executat 11 ostatici creştini în Nigeria, ca parte a unei campanii de răzbunare pentru uciderea liderului grupului terorist, Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit The Mirror. Se crede că toţi erau bărbați.

  Gruparea a spus că victimele au fost „capturate în săptămânile trecute” în statul Borno din nord-estul statului Nigeria.

  Teroriştii au publicat ieri un video de 56 de secunde, produs de „agenția de presă” a grupului, Amaq. Analiștii spun că a fost sincronizat pentru a coincide în mod clar cu sărbătorile de Crăciun. A fost filmat într-o zonă în aer liber neidentificată.

  Una dintre victime, aflată la mijloc, este împușcată mortal, în timp ce ceilalți 10 sunt împinși la pământ și decapitați, relatează BBC.

  Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un atac asupra casei sale în Siria, atac condus de Forțele Speciale SUA.

  Se spune că Al-Baghdadi a fugit într-un tunel înainte de a-și declanșa o vestă explozivă, care l-a ucis pe el și pe trei dintre copiii săi mici.

  Locația adăpostului lui Bagdadi a surprins pe mulți experți împotriva terorismului, deoarece se află la doar 20 de mile distanţă de granița cu Turcia.

  Există o similitudine cu modul cum șeful Al-Qaeda Osama bin Laden s-a ascuns într-un mare complex dintr-o zonă militară a Pakistanului, înainte de a fi ucis într-un raid al forțelor speciale ale SUA în 2011.

  Tematic

  Oficialii irakieni dezvăluie cine l-a localizat pe liderul ISIS al-Baghdadi
  Avertisment MI5: noi atentate teroriste ISIS în UK și Europa - „celulele crocodil” - VIDEO
  Berlinul nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria
  În Sri Lanka, militarii într-un schimb de focuri au eliminat doi militanți ISIS
  Trump amenință să dea drumul teroriştilor ISIS în Europa
  Anunțul zilei: Trump mulțumește Rusiei, Turciei și Siriei pentru uciderea liderului ISIS
  Tagurile:
  Creștini, Abu Bakr al-Baghdadi, Decapitare, Crăciun, ISIS


  Știrile Zilei