14:15 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  229710

  În cursul anului 2019 au fost adoptate în Marea Britanie o serie de legi noi care îi afectează pe şoferi, unele urmând să fie implementate. Ce se va schimba în noul an, 2020, şi ce taxe noi vor avea de plătit şoferii care nu îndeplinesc anumite cerinţe.

  BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik, Doina Crainic. Pe primul plan sunt noile reguli legate de schimbările climatice și tehnologia în continuă schimbare. În ceea ce priveşte regulile privind emisiile reduse, în aprilie 2019 a intrat în vigoare noua lege privind Zona de emisii ultra scăzute (ULEZ) în Londra, înlocuind schema de taxe anterioare „T-charge”, potrivit mylondon.news

  Aceasta este concepută pentru reducerea emisiilor nocive în capitală și pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

  Dacă vehiculul nu respectă standardele de emisie ULEZ, șoferul va trebui să plătească o taxă pentru a conduce vehiculul în zona respectivă: 12,50 lire pentru majoritatea vehiculelor (mașini, motociclete și autoutilitare) și 100 de lire pentru vehiculele mai grele precum camioanele.

  De asemenea, în luna aprilie a acestui an, acciza pentru vehicule (VED) a crescut în concordanță cu inflația. Aceste creșteri ale VED se aplică tuturor mașinilor, iar pentru majoritatea șoferilor costurile anuale ale impozitelor auto au crescut deja cu 5 lire sterline.

  Proprietarii de mașini cu emisii ridicate vor fi taxaţi cu până la 15 lire sterline suplimentare, în timp ce proprietarii de mașini diesel care nu îndeplinesc standardul de emisii RDE2 (care va deveni obligatoriu în 2020) vor continua să plătească taxe mai mari.

  De asemenea, cumpărătorii de mașini noi ar putea plăti 65 de lire sterline în plus la impozitul pe primul an.

  Autostrăzi inteligente

  O pistă de autostradă închisă marcată cu un X mare roșu semnalează că este o „autostradă inteligentă”, iar conducerea pe banda închisă este ilegală. Şoferii prinşi că încalcă interdicţia pot primi o amendă de 100 de lire și trei puncte și, în unele cazuri, sancțiuni mai mari.

  Permisele de conducere și cărțile verzi

  Când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, este posibil să aveți nevoie de un nou permis pentru a putea conduce în străinătate, dacă va fi vorba de un scenariu fără acord.

  Astfel, dacă intenționați să vă deplasați în UE în vacanță sau ca vizitator, va trebui să plătiţi 5,50 lire sterline pentru un permis internațional dacă UK iese fără un acord. Acest permis va putea fi achiziționat de la oficiile poștale.

  De asemenea, va trebui să aveţi o carte verde de asigurare auto atunci când veţi conduce în UE și în SEE. Contactați furnizorul dvs. de asigurări cu o lună înainte de călătorie pentru a obține cartea verde.

  Tematic

  E oficial: anunț crucial pentru românii din Marea Britanie
  Lovitură cumplită pentru românii și moldovenii din Marea Britanie!
  Românii din Marea Britanie: Harta interactivă a tuturor secțiilor de votare din UK
  Românii din Marea Britanie: În ce condiţii vor putea munci după Brexit – noi reguli
  Românii din Marea Britanie: care sunt cele mai periculoase cartiere londoneze – date noi
  Românii din Marea Britanie: câţi români au solicitat rezidenţa în UK – noul termen limită
  Tagurile:
  Taxe, șoferi, Marea Britanie

  Știrile Zilei