17:48 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
  140129

  Pentagon: ”La comanda președintelui, armata americană a întreprins acțiuni defensive decisive pentru a proteja personalul american de peste hotare”

  BUCUREȘTI, 3 ian - Sputnik, Evan Răutu. Șeful unității de elită Quds a Gărzii Revoluționare a Iranului, Qassem Soleimani, a fost ucis într-o lovitură aeriană în apropierea Aeroportului Internațional de la Bagdad, împreună cu liderii ai miliției Shia irakiene, a confirmat Corpul Gărzii Revoluționare.

  Anterior, agenția de știri iraniană semi-oficială Fars confirmase moartea lui Qasim Soleimani, iar Forțele Populare de Mobilizare din Irak au dat vina pe SUA și pe Tel Aviv pentru uciderea lui Soleimani.

  ”Inamicul american și israelian este responsabil pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis și Qassem Soleimani”, a declarat Ahmed al-Assadi, un purtător de cuvânt al Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, anuntă Russia Today

  Ulterior, o declarație a Pentagonului a clarificat situația: Donald Trump a ”comandat” uciderea șefului Forței Quds din Iran, Soleimani, pentru a ”descuraja viitoarele atacuri iraniene”.

  Președintele american, Donald Trump, a autorizat o lovitură militară a SUA în apropierea aeroportului din Bagdad: ”La comanda președintelui, armata americană a întreprins acțiuni defensive decisive pentru a proteja personalul american de peste hotare prin uciderea lui Qasem Soleimani”, a declarat Pentagonul într-un comunicat, transmite RT.

  ”Această lovitură avea ca scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”, se arată în comunicat, ”Statele Unite vor continua să ia toate măsurile necesare pentru a ne proteja oamenii și interesele oriunde s-ar afla în întreaga lume”
  Тема:
  Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
  Tagurile:
  Iran, Qasem Soleimani, Pentagon, Donald Trump


  Știrile Zilei